Taksicilerin durak isyanı

İşlerinin durma noktasına geldiğini belirten Kızılpınar Mahallesi taksicileri, KİPA Alışveriş Merkezi yanında kendilerine durak verilmesini istedi.

Çerkezköy 30.11.2015 16:42:00 0
Taksicilerin durak isyanı

Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'nde taksicilik yapan  Ali Rıza Yurtbak, Nasip Karakaş, Mustafa Ulusoy, Ahmet Buksu ve Erol Ersöz,KİPA Alışveriş Merkezi önünde toplandı. İşlerinin kötü gittiğini ve ilçe merkezinde çalışmak istediklerini belirten taksiciler, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından buna izin verilmediğini iddia etti. KİPA AVM'nin yanında 5-6 taksi ile yaklaşık bir yıldan bu yana hizmet verdiklerini belirten Ali Rıza Yurtbak, "Son zamanlarda trafik polisleri bize 'burada durmayın. Yasal değil, ceza keseceğiz'  diye bizi izin vermiyor. Kaymakamlıkta bizimle alakalı şikayet dilekçeleri varmış. Kaymakamla görüştük. Herhangi bir şikayet olmadığının tespitini yaptık. Kaymakam bey bize ‘Benim böyle bir talimatım olmaz, varsa öyle bir sıkıntı komisyona gider. Bunun Büyükşehir Belediyesi var, UKOME’si var.

Öyle kafasına göre kimse karar uygulayamaz’ dedi. UKOME’nin yeni Büyükşehir olduğu için acemi bir sistemi var burada. Açıkçası UKOME de ne yapacağını bilmiyor” dedi.
Polisin UKOME’nin vereceği karara kadar kendilerine izin verilmesini isteyen Yurtbak, “Tek derdimiz ekmeğimizi kazanmak. Bize diyorlar ki siz Kızılpınar taksisisiniz. Çerkezköy’de çalışamazsınız. Bize çalışmamız için dağın başında kuş konmaz kervan geçmez bir yer gösterildi. Zamanın belediye başkanı dağıtmış plakaları insanlara. Plakamız var, vergiye tabiyiz, esnaf odasına tabiyiz, vergimizi ödüyoruz, durak hakkını ödüyoruz. Ama çalışma belgesine gelince yok. Niye arkadaş? Ne yapalım şimdi arabaları yakalım mı biz. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Hepimiz kiracıyız. Ne yapalım şimdi?” diye sordu.
Yurtbak, bu konuya esnafın da destek verdiğini belİrterek, KİPA AVM önüne durak kurulmasını talep etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10