Engelliler bir gün değil, her gün hatırlanmalı

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü öncesi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyelerine verdiği yemeğe katıldı. B

Kapaklı 30.11.2015 16:49:00 0
Engelliler bir gün değil, her gün hatırlanmalı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 3 Aralık Dünya Engelliler günü öncesi Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyelerine yemek verdi. Yemekte konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, engellilerin hayatının kolaylaştırılması için daha hassas davranılması gerektiğini belirterek, “Engelliler sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalıdır."dedi. Lidya Garden Restaurant'ta yemeğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile engelli vatandaşlar, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve dernek üyeleri katıldı. Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Tekirdağ genelinde 3 şubelerinin olduğunu belirten TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, evinden dışarı çıkamayan, toplumdan koparılmış engellilerin, toplumla bütünleşmesini amaçladıklarını söyledi. İlk olarak Çorlu’da resmi kurumlar ve halkla beraber hazineden alınan 15 dönümlük arazi üzerine Zihinsel Engelliler okulunu yaptıklarını belirten Boyraz, "Bu Türkiye’de bir ilkti. 118 zihinsel engelli öğrencimiz burada eğitim alıyor. Bir önceki dönem Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından Çerkezköy’ün en güzel yerinde 5 katlı bir bina yapıldı. Bu modeli Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi dünyada da anlatmaya çalışıyoruz. Kapaklı Belediyesi de benzer bir projenin müjdesini verdi. Bu müjdeyi almak, işin yarısı tamam demektir" dedi.

DİRENMENİZ BİZLERİ DUYGULANDIRIYOR

TSD Kapaklı Şubesi üyelerinin ağır koşullarda hayatını sürdürdüğünü belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yılmadan gösterdiğiniz çabalarla, diğer engelli vatandaşlarımıza da yol gösteriyorsunuz. Onlara umut aşılıyorsunuz. Yaşama sıkı sıkıya bağlanmanız, güçlüklere direnmeniz, bizleri duygulandırmaktadır. Engellilerin topluma kazandırılması, seslerinin duyurulması kapsamında yapılan çalışmalar için derneğimizi kutluyorum. Engellilerimizin daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için gerekli duyarlılığı göstereceğiz. Unutulmamalıdır ki engelli yurttaşlarımıza sahip çıkılması, onların topluma kazandırılması ve yaşama sevincini yitirmemeleri için çaba gösterilmesi, herkesin toplumsal görevidir."diye konuştu.

ENGELLİ RAMPALARI YAPILMALI
Engelliler sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalıdır diyen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Ülkemizde her 8 yurttaştan biri engellidir. Bugün engellilerin hakları tartışılıyor. Hepimizin ne kadar hakkı varsa engelli kardeşlerimizin de o kadar hakkı vardır. Bunların tartışılması doğru değildir. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için mutlaka engelli rampaları yapılmalıdır. Kamu kurumları ve özel binalarımızda engelli yurttaşlarımızın işini kolaylaştırmak için engelli merdiveni yapılmalıdır" dedi.
Program sonunda derneğe katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10