Başvurular 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Mahallinden Sözleşmeli Er Temini" yoluyla sözleşmeli erbaş ve er alacak. Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, sözleşmeli Erbaş ve Er temini için ba?

Çerkezköy 1.12.2015 16:56:00 0
Başvurular 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı

Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, başvuruyla ilgiili aranan şartları şöyle sıralardı. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak”, “En az ilköğretim mezunu olmak”, “20 yaşından küçük, 25 yaşından büyük olmamak”, “Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak”, “Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak.”

7 YIL SONRA MEMURLUK
Adaylarda askerlik yapma şartının aranmadığını belirten Binbaşı Dönmez, “3 yıl boyunca sözleşmeli erbaş ya da sözleşmeli er olarak görev yapanlar, askerlik görevlerini de yerine getirmiş sayılacaklar. Alım işlemlerinin ardından adaylarla ön sözleşme yapılacak. Bu süre zarfında acemilik eğitiminden geçecek olan adaylarla daha sonra sözleşme imzalanacak. 7 yıl sözleşmeli olarak TSK bünyesinde görev yapanlar, 7 yıl sonunda kamuda uygun başka bir pozisyona geçiş yapma hakkına da kavuşmuş olabilecek.TSK bünyesinde görevlendirilecek olan sözleşmeli erbaş ve erler 30 gün kanuni, 15 gün de mazeretli olmak üzere toplam 45 gün izin hakkı bulunacak. Sözleşme süresini tamamlayarak TSK’dan ayrılanlara, hizmet sürelerine göre tazminat ödenecektir” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10