Yeraltı ve katlı otopark yapılacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında toplandı. Burada meclis üyelerine yeraltı ve kap

Çerkezköy 1.12.2015 17:07:00 0
Yeraltı ve katlı otopark yapılacak

Ayrıca Akay,  Şelaleli Park’ın olduğu alana da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin iki katlı yeraltı otoparkı ve üzerine park alanı yapmak için proje hazırladığını  belirtti. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında toplandı. Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında ilk olarak Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım 2015 döneminde yapmış olduğu toplantısında Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen LPG Tüpü Depolama Alanı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Hayvan Barınağı’nın yanındaki yerin uygun olmayacağı belirtilerek daha uygun bir yer bulunması için araştırmaların devam etmesi ve önümüzdeki aylarda tekrar görüşülmesine oy birliği ile karar verildi. 

2 KATLI YERALTI OTOPARKI YAPILACAK 
Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 423, 424, 425 ve 426 adalar arasında kalan park alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzakere görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Şelaleli Park’ın olduğu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin iki katlı yeraltı otoparkı ve üzerine park alanı yapmak için proje hazırladığını belirterek, planda park alanı olarak belirtilen alanın yeraltı otoparkı ve park alanı olarak yeniden düzenleneceğini söyledi.

300 ARAÇLIK KATLI OTOPARK YAPILACAK
Meclis gündemin 7'nci maddesinde ise Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Gazi Osmanpaşa Mahallesi 404, 405 ve 406 adalar arasında kalan otopark alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Akbank’ın arkasında bulunan ve şuanda açık otopark alanı olarak kullanılan yere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 300 araçlık katlı otopark alanı yapma projesinin olduğunu belirten Vahap Akay, “Dışarıdan bina olarak gözükecek ama içerisi otopark olacak. Bunun için büyükşehir Belediyesi 7-8 milyon liralık  bütçe ayırıyor. Hayata geçtiği anda yaklaşık 300 araçlık katlı otoparkımız olacak” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 
BÜTÇEDE AKTARMA YAPILDI
Gündemin 10. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 16.11.2015 gün ve 1187 sayılı aktarma hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek bütçe kalemleri arasında 17 milyon 630 bin 212 liralık aktarma yapılması incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu gündemin son maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün ‘Evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretinin yeniden belirlenmesi’ talebinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.
BODRUM KATINA MECLİS SALONU
Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında ayrıca Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Belediye Meclis Üyelerine Belediye Binası’nın zemin katında yapılacak olan Belediye Meclis Salonu, 2 adet grup toplantı odası ve 2 adet çok amaçlı salon ile ilgili bilgi verdi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Perşembe günü saat 14.00’da yapılacak. 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10