Vali Salihoğlu'ndan hastane müjdesi

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Radyo 59 Ortak yayınında gazeteci Ruhan Yalçın ve Fatih Erge'nin hazırlayıp sunduğu 'Ters Açı' programına konuk oldu. Vali Salihoğlu, kısa süre içinde Namık Kemal Üniv

Tekirdağ 4.12.2015 17:27:00 0
Vali Salihoğlu

8 ay önce göreve gelen Vali Salihoğlu’na, Tekirdağ’a geldiğinde gördüğü sorunlar soruldu. Bunun üzerine Salihoğlu, "Kentleşmenin getirdiği sorunlar ile sanayinin getirdiği sorunlar Tekirdağ’da iç içe girmiş. Ben 30 yıldır Tekirdağ’a gelir giderim, her gelişimde Tekirdağ’ın daha farklı bir kent yapısını görmüş oldu. Tabii uzun süre bu şehirde yaşamadığımız için detaylarını çok fazla bilmiyorum. Daha sorumlu bir şekilde buraya gelince gördüm ki gerçekten iyi olmayan bir kentleşme oluşmuş burada. Buda yetmiyormuş gibi hızlı bir sanayileşme, önemli bir sanayi kenti burası ama yine de sanayileşme ile ilgili de bir takım sorunlar var. Tekirdağ’ın görünen en temel sorunu kentleşme ve sanayileşme sorunu. Doğal olarak da bunun doğurmuş olduğu bir göç olayı var. 2014 yılı verilerine göre Türkiye’nin Nüfusu en çok artan ikinci iliyiz. Bu kadar hızlı kentleşen bu kadar hızlı sanayileşen bir ilde elbette benimde gördüğüm önemli sorunlar var.’’ diye cevapladı.

2018 BAŞINDA TAMAMLANACAK

Yatırım programlarıyla ilgili soruya Salihoğlu, "Bugüne kadar ki en büyük projemiz Ergene Havzası projesi burada 3 türlü işimiz var. Birincisi arıtma tesisleri, ikincisi bu tesisleri ile arıtıldıktan sonra Marmara denizine derin deşarj ve Organize Sanayi Bölgelerimizin içindeki atıklar. Yaklaşık 300 milyon lira bir ihale, 207 Milyon liraya da bir ihale yapıldı. Hızla hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu Tekirdağ ve bölge için çok önemli. Arıtma tesislerinin bitimi biraz daha erken tamamlanacak ama diğer işlerde 2018 yılının başlarında tamamlanacak. Bu yatırımlar bu bölge için çok önemli ve sorunların bir çoğu büyük ölçüde giderilmiş olacak.’’ dedi.

BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ
Yapımı devam eden hastanelerle ilgili soruyu ise Vali Salihoğlu, şöyle cevapladı: "İlimizdeki Şehir Hastanesinin ihalesi gerçekleşti. Çok önemli bir proje tabii bu yap işlet devret sistemi ile yapılmış bir proje. Bunun dışında ayrıca yapılmakta olan 3 tane hastane var. Çerkezköy, Saray ve Malkara Devlet Hastanelerimiz büyük ölçüde bitti. Hayrabolu Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı. Tabii sağlık Tekirdağ için önemli yoğun bir nüfus var. Bu yıl içerisinde 3 hastanenin tamamlanması ile bu büyük ölçüde çözülmüş olacak."
NKÜ HASTANESİ
Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesinin son durumu hakkında ise Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Geçen Rektör beyi ziyarete gittim. Hastane nakli kolay bir iş değil, yeni sistemler var onlara uyumlu olması gerekiyor. Taşınmaya başladılar diye gördüm. Tahmin ediyorum yılbaşından sonra Namık Kemal Üniversitesi araştırma hastanesi de hizmete girilebilecektir."dedi.
DEĞERLENDİRİLECEK
Büyükşehir yasası ile birlikte belde olmaktan çıkan Barbaros ve Kumbağ’ın jandarma denetiminden çıkıp polis denetimine ne zaman geçeceğinin sorulması üzerine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Yakın zamanda bende bu konuda duyumlar aldım. Oraya tabii büyükşehir olduktan sonra orada bir düzenleme yapmak gerekiyor. Tabii emniyetimizin de personeli yeterlidir ama bazı kurumlarda çok personel oluyor ama güvenlik personeli hiçbir zaman çok olmuyor. Fakat Barbaros ve Kumbağ mahallelerinin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor bu konuda çalışmalarımızı başlattık." diye cevapladı.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10