Gönüllerince eğlendiler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay'ın ev sahipliğinde Gabralı Otel'de Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezkö

Çerkezköy 6.12.2015 17:06:00 0
Gönüllerince eğlendiler

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun katıldığı yemekte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Çalan canlı müzik eşliğinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Atilla Can ve TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve TSD Üyeleri sahneye çıkıp oyun havası eşliğinde göbek atıp gönüllerince eğlendiler. 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Üyelerine ve ailelerine Gabralı Otel’de yemek verdi. Yemeğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Atilla Can ve TSD Çerkezköy Şube Üyeleri ve aileleri katıldı.

TOPLUMUN HER TARAFINDAYIZ

Yemeği düzenleyen Akay'a teşekkür eden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Bizler dünyada, sadece 3 Aralık’ta hatırlanacak insanlar değiliz. Toplumun her tarafındayız. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Türkiye’ye örnek olmuş bir şubedir. Yaptığımız çalışmalarla, binamızla ve arkadaşlarımızın hayata bakışlarıyla Türkiye’ye örnek olmuş bir derneğiz.

Biz çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız mevcut engellilerimizi toplumdan soğutmamak, doğacak engellilerimizin de önüne geçmektir. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Hepiniz de bunun için gönüllüsünüz. Biz kocaman bir aileyiz. Hepimiz buradayız. Allah kimseyi engelli etmesin” dedi.

ELİMİZDEN GELEN İMKANLARI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Çeşitli günlerde ve sebeplerle dernek üyeleri ile bir araya geldiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,, "Çerkezköy Şubemiz gerçekten Türkiye’ye örnek bir dernek. Dolayısıyla dernek vasıtasıyla gelen hemşerilerimize, derneğe ulaşamayıp Belediyemize gelen tüm hemşerilerimize elimizden geldiğince yılın her günü, her anı ulaşmaya çalışıyoruz. Gönül istiyor ki bundan çok daha fazlasını yapabilelim. Ama her şey imkanlarla sınırlı.

Biz yine de elimizden gelen tüm imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Umut ediyorum bundan sonra da bu vazifeleri elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışacağız. Çerkezköy Belediyesi olarak biz bu yıl ‘Engel olma, destek ol’ sloganıyla bu yılın, bu günün önemini ortaya koymaya çalıştık. Dolayısıyla engellilerimiz için Çerkezköyümüzde daha iyi şartlarda, daha yaşanabilir şartlarda neler yapabileceğimize yoğunlaştık. Bunları önümüzdeki 2016 yatırım programını açıklarken hedeflerimiz arasında göreceksiniz."diye konuştu.

FARKIMIZ YOK
Herkesin Anayasan 10. maddesine göre bu toplumun eşit ve birinci sınıf bireyidir diyen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,"Engelli, sakat, özürlü kavramları kanunlarda sadece hizmetin sınırını belirlemek için vardır. Yoksa hiç kimsenin bir diğer insandan farkı yoktur. Bizler İlçe Belediyeleri olarak, Bakanlıklar olarak engellilere sanki bir şey veriyormuşuz gibi görünüyoruz.

Verilen bir şey yok. Zaten mal ortak. Herkes eşit şekilde bu ortak değerlerden, kaynaklardan faydalanıyor. Burada verilen bir şey yok, paylaşılan bir kaynak var. Paylaşılan bir kaynak var ve engellilerimiz de bu paylaşımdan kendi haklarına düşen kısmı alıyorlar.

Bu hakları eski yıllarda yeterince almadıklarını söyleyebiliriz. Hem Belediyelerimizde hem de merkezi hükümetimizde geçmiş yıllarda bu konuya bakış çok farklıydı. Şimdi herkes biraz önce ifade etmeye çalıştığım anlayışa büyük ölçüde sahip ama tam olarak arzu edilen noktaya geldiğimizi söylemek de mümkün değil. Daha alınacak epeyce yolumuz var ama bu yollarında bu anlayışla çok uzun sürmeden kat edileceğini düşünüyorum.” dedi. 

BİRLİKTE GÖBEK ATTILAR
Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Atilla Can ve TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya TSD üyeleri ve aileleri birlikte dans ettiler.

Ortaya da renkli görüntüler çıktı.Programın sonunda ise TSD Çerkezköy Şube üyelerinden Ümit Pıtırlı’nın doğum günü nedeniyle sürpriz pasta kesildi. 

Gece dernek üyelerinin söylediği şarkılarla sona erdi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10