İş Merkezinin temeli atıldı

Çerkezköy'de 30 yıldır boş duran ilçenin en gözde yerlerinden biri olan Atatürk Caddesi üzerindeki Belediye Meydanı'na Danış Grup tarafından 6 katlı 4 bloktan oluşacak olan İş Merkezi için temel atÄ?

Çerkezköy 8.12.2015 10:28:00 0
İş Merkezinin temeli atıldı

Çerkezköy Belediye Meydanındaki bu alanı, 1930'lu yıllarda Çerkezköy'ün yerleşik ailelerinden biri olan (Nazırlar) Çolakoğulları'ndan 1939 ile 1942 yılları arasında Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan merhum Fatih Malkoç satın aldı. Bu alan 1930 ile 1950 yılları arasında 20 yıl boyunca değirmen, ardından da  nalbant ve mandıra işletmeleri olarak kullanıldı.1970 ile 1980 yıları arasında berber dükkanında yer aldığı bu alanı, 1980'li yılların başında Çerkezköy'ün en kıymetli yerlerinin başında gelen burayı İstanbul'da yaşayan Necip Cin 8 bin liraya satın aldı.  O dönemde Cin, parayı ilçeye trenle getirdi.
Sanayi ile birlikte ilçede artan nüfus sonrası İstanbul'daki firmalar buraya yazıhaneler açtı. Ahmet Şişman ve Cici Berber'e ait berber ve büfenin bulunduğu alandaki otobüs yazıhaneleri, hızla artan nüfus nedeniyle yetersiz kalınca otogarın Hayri Batur Caddesine taşınmasının ardından alan  boş kaldı.

 

Yaklaşık 20 senedir Erol Göre tarafından emlak ve oto galeri alanı olarak kullanılan bu alanın bir kısmı, Çerkezköy Belediyesi'nin meydan projesi kapsamında   geçtiğimiz günlerde kısmi kamulaştırma yapıldı ve belediye kendisine düşen payı aldı. Bu yeri ise Danış Grup Cin ailesinden kat karşılığı olarak alındı.
TEMELİ ATILDI
Yapılan sözleşmenin ardından Danış Grup, buraya İş Merkezi yapmak için kolları sıvadı.
Ahmet Oruç'un mimarlığında Danış Grup Yatırım A.Ş.'nin teknik ekibi tarafından inşaatın temelinin atıldığını belirten Atılım Beton Yönetim Kurulu Başkanı Umut Danış, "İş Merkezimiz 4 bloktan oluşacak ve 6 katlı olacak. İlçenin en gözde yeri olan bu alanda ticari kaygılardan uzak, kalıcı, modern Çerkezköy ile özdeşleşen mimari yapıya uygun bir eser olarak gelecek nesillerin kullanacağı bir İş Merkezi yapıyoruz. 550 metre kare alana temeli atıldığı günden bu yana birçok marka burada yer almak için bizimle irtibat kurdu.Buraya yapılacak İş Merkezi, Çerkezköy'ün sosyal kültürel yapısına yeni bir ivme kazandıracak."dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10