Yöneticilere 'Profesyonellik' eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda eğitmen Zeki Yüksekbilgili, Çerkezköy,Çorlu,Kapaklı ve Edirne'deki çeşitli iş kollarında yöneticilik yapanlara 'İş Yaşamında Profesyonellik' eğitimiâ

Çerkezköy 9.12.2015 16:43:00 0
Yöneticilere

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve odanın Konferans Salonu'nda  gerçekleşen 'İş Yaşamında Profesyonellik'  eğitimine konuşmacı olarak eğitmen Zeki Yüksekbilgili katıldı. Burada Bilgili, Çerkezköy,Çorlu,Kapaklı ve Edirne’deki çeşitli iş kollarında yöneticilik yapan kişilere  'İş Yaşamında Profesyonellik' eğitimi’ verdi.

PROFESYONELLİK NEDİR?
İş hayatında, hemen herkes profesyonellikten, profesyonel davranmaktan bahsettiğinin altını çizen Yüksekbilgili, "Bu kelimeyi kullanan birçok kişi, profesyonelliği görünce tanıyabilir, fakat bunu kelimelere döküp tanımlaması istendiğinde zorlanır ya da kendinden örnek vermekte zorlanır. Peki nedir bu profesyonelliğin anlamı nedir? nasıl tanımlanır? İşinde çok profesyonel bulduğunuz ve saygı duyduğunuz birini hayal edin. O kişiyi profesyonel yapan şeylerin neler olduğunu tespit edebildiniz mi? sorusunu birçok kişiye sorulmasıyla ortaya çıkan profesyonellik tanımı şöyle sonuçlanmıştır, İyi bir rol model olması ( iletişim, davranışlar ve tutumları ile). Zamanı etkili kullanmaları  her zaman önceden işlerini bitirmeleri ve son ana bırakmamaları.Giyinişlerine özen göstermeleri.Kimseye patronluk taslamadan veya onları aşağılamadan her konumdaki çalışanlar ile etkili bir iletişim kurması işi ile ilgili ciddi bir bilgi birikimi olması.Karşısındakini dinlemesi, iyi bir dinleyici olması.Zamanını etkili kullanması.Baskı altında çalışabilmesi. Etkili bir şekilde önceliklerini belirlemesi.Aldığı sorumlulukları yerine getiren, getiremediklerini ise açıkça söyleyebilen kişiler olarak tanımlanmıştır.”diye profesyonelliği  tanımladı.


İŞ ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLURLAR
Profesyonel kişilerin kişilik olarak tutarlı ve herkese öncülük eden insanlar olduğuna vurgu yapan Yüksekbilgili, "Sergiledikleri davranışlar ile bütün iş arkadaşlarına örnek olurlar. En gergin konuları bile sakinlikle karşılayabilme, diğerlerinin sorunlarına çözüm bulma konusunda yetenek sahibidirler. Kahve içerken katıla katıla gülüp, aynı zamanda bir o kadar da resmi davranabilirler. Toplantılarını etkili bir şekilde yürütebilirler. Nerede ve ne zaman konuşup, susacaklarını iyi bilirler. Her koşulda haklı olmayı önemsemezler ve itibarlarını buna bağlamazlar. Kendi düşündüklerini kanıtlamak için en uygun zamanı beklerler. Zamanı geldiğinde bu noktaya dikkat çekerler. Karşılarına çıkan sorunları görmezden gelmezler, bu sorunlarla sinirli veya agresif olarak yaklaşmadan çözüm bulurlar.”dedi.
HERKESE EŞİT DAVRANIRLAR
Profesyonel kişilerin, sevmedikleri ve hoşlanmadıkları kişilere bile eşit davranan kişiler olduğuna değinen eğitmen Yüksekbilgili, “Her zaman takım arkadaşlarının ve kendisinin ellerinden gelenin en iyisini yaptığını vicdan rahatlığı ile söyleyebilir. Hiçbir zaman kendi egolarını tatmin edecek veya ön plana çıkartacak davranışlarda bulunmazlar. Övgüyü kim hak ediyorsa onun almasına engel olmazlar. Diğer kişilerin bakış açılarına saygı gösterir, onları dinler ve daha iyi bir yol bulmuşlarsa eğer uygulamaktan kaçınmazlar. Hiç kimsenin hoşlanmadığı kişilere bile eşit davranırlar, hiçbir zaman ayrımcılık yapmazlar. Bu profesyonellik anlayışı ile kendilerini daima geliştirmeye adamışlardır. Takım arkadaşlarına da bu gelişimde destek olurlar. Profesyonel kişiler kendilerini problem olarak değil, çözüm olarak görürler." ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM BULAN KİŞİDİR
Toplantıya katılan yöneticilere seslenen Yüksekbilgili, “Eğer kendini sürekli geliştiren bir işletme yaratmak istiyorsanız, profesyonelliği seviye seviye işletmenizde uygulamalısınız. Eğer yakın bir zamanda veya gelecekte terfi almak istiyorsanız, profesyonelliğin gerektirdiği bu özellikleri taşımalısınız. Kesinlikle terfi sürenizi etkileyecektir. Sadece iş, unvan, statü veya para kazancı yeterli değildir. Eğer profesyonelliğin gerekliliklerini yerine getirerek bir profesyonel olursanız, kişisel tatmininiz ve gerçek bir profesyonelin niteliklerini taşıdığınızı bilirsiniz. Profesyoneller belli bir konuda belli konuların çözümlenmesinde esas olan ve krizlerin çıktığı ve baskı altında yaptıkları  önemli çözümleri bulan kişilerdir."
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10