Tüm uyarılara rağmen

Çorlu'da 36 yaşındaki M.S., 16 yaşındaki A.S. ile birlikte telefonla aradıkları 62 yaşındaki Münire Y.'ye kendilerini polis olarak tanıtarak altınlarını ve sattırdıkları evinin 60 bin liralık p

Çorlu 13.12.2015 17:32:00 0
Tüm uyarılara rağmen

Şeyhsinan Mahallesi’nde oturan Münire Y.’yi cep telefonundan arayan M.S., kendisini komiser olarak tanıtarak evindeki para ve altınları bir operasyonda kullanacaklarını söyledi. Korkan kadın bir süre sonra kapısına gelen A.S.’yi polis zannederek 3 altın bilezik ve 4 çeyrek altın verdi. Bununla yetinmeyen M.S. ve A.S. kardeşler bu kez Münire Y.’ye tüm bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek evini satmasını ve parasını da verdikleri banka hesabına yatırmalarını istedi. M.S. ve A.S. para ve altınların operasyondan sonra kendisine teslim edileceğini söyledi. Telaşa kapılan Münire Y., emlak komisyoncusuna gidip evini 60 bin liraya sattı. Parayı da polis zannettiği kişilerin banka hesabına havale ettirdi.
OĞLU FARK ETTİ
Annesini ziyarete giden Kemal Y., evde ‘komiser Şahin’ ve hesap numarası yazan kağıdı görünce polis ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra eve gelen kadın yaşadıklarını polis ekiplerine anlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında çevredeki işyerleri ve apartman kameraları incelemeye alındı. Eve altınları almak için gelen kişinin 16 yaşındaki A.S. olduğu belirlendi.
PARA HESAPTA ÇIKTI
Polis ekiplerince gözaltına alınan A.S. ve ağabeyi M.S.’nin üzerinden yaklaşık 3 bin lira para ve yaşlı kadından aldıkları altın bilezik ile çeyrek altınlar bulundu. Ayrıca banka hesaplarında da 60 bin lira para bulundu. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüphelilerden M.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kardeşi A.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10