Bravo size

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Setaş Kimya, önemli bir sosyal sorumluluk projesine 'gönülden' destek verdi.

Çerkezköy 15.12.2015 17:37:00 0
Bravo size

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin 'Benimle Çıkar Mısın'?' projesi kapsamında fabrikanın 8 personeli gönüllü oldu ve 8 ile 20 yaşları arasındaki 6 engeli bireyin İstanbul'da unutulmaz bir gün geçirmesini sağladı. Engelli çocuklarla birlikte müze gezileri yapan ve yemek yiyen fabrika personeli, özel insanlara çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi. Setaş Kimya Fabrikası'nda çalışan 8 gönüllüden oluşan personel, fırsatı olmayan veya sadece engeli nedeniyle gönlünce dışarı çıkamayan çocukların hafızalarında yer edecek mutlu anların artmasını sağlamak ve onların normal bireyler olduğunu hatırlatmak için gönüllü 'Benimle Çıkar Mısın'?' projesi kapsamında onlara ağabey ve abla oldular. 'Bir çocuk gülümser dünya umutlanır' diyen fabrika çalışanları,İstanbul'da engelli bireylerle buluştu. İlk olarak yapılan sabah kahvaltısının ardından birlikte Koç Müzesini ziyaret ettiler. İstanbul içinde çeşitli geziler yapan ve özel insanlara unutulmaz bir gün yaşatan fabrika çalışanları, birlikte akşam yemeği de yediler ve ikinci buluşma için planlar yaptılar.

ÇOK HEYECANLIYDIK
Çocukların güzel bir gün geçirmesi için projeye destek verdiklerini belirten Setaş Kimya yetkilileri, "Setaş Kimya'dan oluşturduğumuz bir gönüllü grubu ile fırsatı olmayan veya sadece engeli nedeniyle gönlünce dışarı çıkamayan çocukların hafızalarında yer edecek mutlu anların artmasını sağlamak ve onların normal bireyler olduğunu hatırlatmak için gönüllü ağabey ve abla olmaya karar verdik. Bu ilk projemizdi ve grup olarak çok heyecanlıydık. 'Benimle Çıkar Mısın? projesi kapsamında günü beraber geçireceğimiz kardeşlerimizi gördüğümüz anda müthiş bir karar verdiğimizi anladık ve aynı anda hepimizin  yüzüne bir gülümseme yayıldı.

 

Asansörlü engelli ulaşım aracı ile güzel bir tanışma kahvaltısı yapabileceğimiz tekerlekli sandalyeler için uygun bir restorana gittik, gün boyu gezeceğimiz için sıkı bir kahvaltı ettik.Bu arada birbirimizi tanıdık. Müzeye gittiğimizde ise aynı şekilde sorunsuz hareket edebileceğimizi sadece sandalye kullananlar için değil refakatçilerinin de hayatlarının kolaylaştırıldığını gördük. Çocuklar ilk defa geldikleri müzede her şeyi dikkatle ve neşeyle incelerken bol bol sohbet etme imkanı bulduk. Hayata dair planları neler, neler başarmak istiyorlar hepsini konuştuk. Hepsi geleceğe dair planları ve bunları başarmak için umutları olan engel tanımayan çalışkan,akıllı ,zehir gibi çocuklardı . Bizlerde onların bu umutlarını paylaştık ve günümüzü keyifli bir akşam yemeği ile tamamladık. Gittiğimiz mekanda küçük bir basamak vardı daha önce düşünememişler ama bizden sonra hemen oraya tekerlekler için uygun bir yükselti koymaya karar verdiler. Engelsiz mekanlar ile tekerlekli sandalyelerin normalleştiğini; engelli bireylere uygun yapılan mekanlar ile aslında engel kelimesinin bir manası kalmadığını gördük."dediler.

DESTEK VERELİM
Fabrika çalışanları ise, bu geziler ile eğlenceli vakit geçirmek isteyen tüm gönüllüleri  Benimle Çıkar Mısın? projesi desteklemeye davet ettiler ve kendilerine engelli aracını tahsis eden Çerkezköy Belediyesine teşekkür ettiler.


0282 726 91 91
0282 747 65 10