Hekimler'e 'Üstün Hizmet Nişanı'

Kesimler'e 'Üstün Hizmet Nişanı' Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler'e, Avusturya ile Türkiye arasındaki uluslararası ilişkilerinin geliştirmesine sağlamış olduğu üstün katkılarından d

Tekirdağ 18.12.2015 17:21:00 0
Hekimler

Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof.Dr. Beatrix Karl, burada yaptığı konuşmada Alpay Hekimler ile uzun yıllara dayanan bir dostluklarının bulunduğunu, bu dostluğun iki ülke arasında başta bilimsel olmak üzere, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok önemli yansımaların bulunduğunu ifade etti. Federal Adalet Bakanı Karl, konuşmasında bu yüksek devlet nişanın Prof. Dr. Alpay Hekimler’e sağlamış olduğu üstün katkılarının Avusturya devletinin takdirinin ifadesi olduğunu belirtti.

 


TÜRKİYE ADINA KABUL ETTİ
Çalışmalarından dolayı bu yüksek seviyedeki devlet nişan ile ödüllendirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Heinz Fischer olmak üzere Adalet Bakanına, Büyükelçiye şükranlarını ifade ettiğini belirten Prof. Dr. Alpay Hekimler,  kendisinin yetişmesinde emeği geçmiş olan ailesine, hocalarına, özelliklede üzerinde çok eğmeği geçmiş olan Prof.Dr. Toker Dereli’ye, Prof.Dr.Metin Kutal’a, Prof.Dr. Tankut Centel’e ve Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu’na, Namık Kemal Üniversitesi ailesine  teşekkürlerini ve özelliklede bugün bulunduğu noktaya gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan Türkiye Cumhuriyetine minnettar olduğunu ifade etti. Kendisine taktım edilen bu Devlet Nişanının Türkiye ile Avusturya arasındaki kurulmuş olan yakın ilişkilerinin bir ifadesi olduğunu ve bu Ödülü Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini ifade etti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10