Hem eğlendiler, hem de öğrendiler

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nde eğitim gören 11 öğrenci, öğretmenleri Esra Ocak ile birlikte Bulgaristan-Türkiye arasında kültürel etkileşim ve gelişim amacı ile başlatılan öğrenci de?

Çerkezköy 18.12.2015 17:26:00 0
Hem eğlendiler, hem de öğrendiler

Sofya'da ilk olarak 139 Zaharii Krusha okuluna giden öğrenciler, kendilerini bekleyen ailelerle tanıştı. Ardından  sorumluluklarını alan ailelerle birlikte evlerine gittiler. Öğretmen Esra Koçak ise Sofya'daki okul müdürlerinin katıldığı bir davete katıldı. Sofya programının ikinci gününde ise 'hoş geldin' ritueli gerçekleştirdi. Öğrencilere Türk ve Bulgar milli marşlarını söyledi ve sırayla ikram edilen ekmeği yedi. Ardından ise Sofya turu yapıldı. Sofya gezisi kapsamında Alexander Nevsky Katedrali ziyaret edildi. Katedraldeki tüm detaylar öğrencilere anlatıldı. Ardından Bulgaristan’ın en ünlü yazarı Ivan Vazov'un mezarı ve evi ziyaret edildi. 2. Abdülhamit’in Vazov'a yazdığı tuğralı mektup evde en dikkat çeken eşya oldu. Öğle yemeğinin ardından Museiko müzesi ziyaret edildi. Öğrencilere toplamda 3 katlı olan müzenin her katında bir görev verildi ve o görevi tamamlamak için öğrenciler burayı inceledi. İlk kat Roma dönemine ait bilgiler, ikinci katsa medeniyetin gelişmeye başladığı icatların yapıldığı dönem ve son katta ise uzay çağını yasama fırsatı buldular. Gün, misafirleri oldukları okulun hazırladığı yılbaşı kutlaması ile sona erdi.

 

 

Ziyaretin üçüncü gününde ise Vitanovtsy Kasabası ziyaret edildi ve burada öğrenciler kasabada bir eve konuk oldu. Bu kültür evinde eski gelenekler tanıtıldı ve geleneklerin nelere dayandığı tek tek anlatıldı.Öğrenciler, gelenekler dahilinde saman üzerinde yuvarlanıp yer sofrasında yemek yediler. Bir sosyal sorumluluk olarak, satışından elde edilen geliri yetimler için kullanılacak olan yılbaşı süslerinden yaptılar. Kasaba ziyaretinin ardından farklı bir okulda düzenlenen konsere katılan öğrenciler üçüncü günü de eğlenerek ve öğrenerek geçirdiler. Dördüncü günü başkanlık ve elçilik ziyaretleri, müze ziyareti ve Amerikan İngiliz akademisinin düzenlediği bir tiyatro oyununu izleyen öğrenciler, dün ise Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri Plovdiv'i gezdi. Öğrenciler, yarın Çerkezköy'e dönecekler

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10