30 kişilik kış timi hazır

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 1 dereceye kadar düşmesi nedeniyle ilçe genelinde yaşanan buzlanma ve don olaylarına karşı Çerkezköy Belediye Başkanlığı kış hazırlıklar?

Çerkezköy 21.12.2015 14:16:00 0
30 kişilik kış timi hazır

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte yapılan kış hazırlıklarını incelemek için Belediyenin Teknik Hizmetler Müdürlüğü’nü ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çerkezköy Belediyesi'nin, kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli önlemlerini aldığını belirten Akay, “30 kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışmalar yürütülecek. Bununla ilgili gerekli planlamalar yapıldı. İnşallah bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatacağız” dedi.

 

90 TON TUZ

Geçen yıl kış çalışmaları kapsamında 120 ton tuz ve 30 ton solüsyon kullanıldığını belirten Akay, “Şuan itibariyle belediyemize ait depolarda 90 ton tuz ve 20,5 ton da solüsyon var. Ayrıca 1 tuz serpme makinesi, 1 solüsyon makinesi, 1 kar küreme makinesi, 4 kepçe, 2 greyder ve 2 de kamyondan oluşan araç parkurumuz da çalışmalarda kullanılacaktır.

 

 

Özellikle rampalar ve Atatürk Viyadüğünde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekipler periyodik aralıklarla gerekli kontrolleri yapacak. Buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgeler sürekli devriye gezen zabıta ekiplerimizce düzenli periyotlarla kontrol edilecek. Herhangi bir olumsuzlukta hemen Teknik Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verilecek. Ekiplerimiz de en kısa sürede duruma müdahale edecek” dedi.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10