237 aileye bin 534 kovan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi' kapsamında Süleymanpaşa'da 259 aileye toplam bin 544 adet arı kovanı dağ

Süleymanpaşa 21.12.2015 17:41:00 0
237 aileye bin 534 kovan dağıtıldı

Proje kapsamında 2015 yılı içerisinde Tekirdağ genelinde  10 bin adet arı kovanının dağıtmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, kovan dağıtımını Süleymanpaşa'da sürdürdü. Sahil Dolgu sahasında gerçekleştirilen dağıtım törenine Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve diğer tarımsal kuruluşların başkanları ve vatandaşlar katıldı.
ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ
Programın açılış konuşmasını yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Bizim derdimiz bal değil yağ. Petrolden sonra en çok ihracat yaptığımız bir ürün. Bu proje il için de ülke için de son derece önemli bir proje” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Yıllardır tarıma verdiğim hizmetlerden dolayı ilk oluşturduğumuz dairelerin başında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yer aldı. Her Tekirdağlı gibi bizim de tarıma özel bir ilgimiz var. Tekirdağ’ın arazisinin birçoğu tarım arazisi ve ayçiçeği, buğday ve kanolanın büyük bir bölümünün üretimi Tekirdağ’da. Buğday verim ortalaması da Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu proje kapsamında 50 bin kovanı çiftçimize kazandırmak istiyoruz. Tekirdağ’da 400 bin kovan potansiyeli var. Bu projenin hayırlı olmasını ve kaliteli bal yetiştirmenizi diliyorum” difadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından bin 544 adet kovan 237 aileye dağıtıldı.

 

güçlü bir ekip haline geleceğiz. Mesut Salmaz’ın durumu iyiye gidiyor. Gençağa Yılmaz da Malkara karşılaşmasından beri sakat sakat oynuyordu. Bu hafta Gençağa’yı kadroya alacağız ama kulübede bekleyecek. Oyuncumuzu riske etmeyeceğiz, dinlendireceğiz. Şampiyonluğa ulaşmak için tüm maçlarımızı final havasında oynayacağız” açıklamalarında bulundu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10