Tırnak kestiler,bebek yıkadılar, tıraş ettiler

Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde bakım hizmetini başlattı.Bu kapsamda görevliler, ziyaret etiği evlerdeki kişilere yardımcı olabilme

Süleymanpaşa 22.12.2015 16:01:00 0
Tırnak kestiler,bebek yıkadılar, tıraş ettiler

Yatalak, yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yaşayan kişilere Süleymanpaşa Belediyesi'nin ücretsiz “Evde Bakım Hizmetleri” projesi kapsamında çalışmalara başlayan ekipler, yapılan araştırmanın ardından bakıma muhtaç olarak belirlenen kişilerin kapısını çaldı. Burada, muhtaç kişilerin kişisel bakımını yapan ekipler, hastaların yaşadıkları ortamları sağlık koşullarına uygun hale getirdi.Ayrıca  Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nden de sıcak yemek ikram edildi.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde bakım hizmetleri ekibi bundan böyle; yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ev temizliği, ortam dezenfeksiyonu, çamaşır ve bulaşık yıkaması, saç ve sakal tıraşı ile kişisel bakım gibi hizmetleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştireceğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sosyal belediyecilik anlayışımızla birlikte güzel işler başarmaya devam edeceğiz. Bu hizmeti hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırabilmek için bir aracımızı sadece bu iş için tahsis ettik. Her türlü ekipmanlarla donatılmış aracımızda elektrik süpürgesi, buharlı yıkama makinesi, ütü, temizlik malzemeleri, bay bayan kuaförü, 2 hasta bakıcımız ve 2 temizlik görevlimiz ile hizmete başladık. Ayrıca sağlık noktasında da ihtiyaç duyulması halinde Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10