Köprü yıkılıyor!

Çerkezköy'de, Pınarça Deresi'nin akışını engelleyen ve taşkınlara neden olan Hükümet Caddesi üzerindeki köprü ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, DSİ 11. Bölge M?

Çerkezköy 22.12.2015 16:11:00 0
Köprü yıkılıyor!

Başkan Akay, o dönemde yaptığı açıklamada, “Biz bu köprünün yıkılması gerektiğini söyledik. DSİ'de köprünün yıkılıp, yenisinin yapılması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı. Bizden de çalışmalara başlayabilmek için yaklaşık 1 yıl önce köprünün yanından geçen içme suyu hattını deplase etmemizi istemişlerdi. Biz ilçemizi iki gün susuz bırakıp, deplase çalışmalarını tamamladık. Aradan 1 yıl geçti ama DSİ’den ses yok. DSİ’nin çalışmalara başlamaması bir yana aylardır gönderilen resmi yazılara dahi cevap verilmedi. DSİ’ye son 5 aydır köprü ile ilgili yazılar yazdık. Fakat olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Eğer yazılarımıza cevap gelmezse konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği’ne şikayette bulunacağız. DSİ eğer bir söz verdiyse bunu yerine getirmeli” diye konuşmuştu.
ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
Akay'ın DSİ ile ilgili yaptığı sert açıklamaların ardından DSİ’den beklenen yazı belediyeye ulaştı. DSİ sonunda yazılarına cevap verdiğini belirten Akay, "Bizden köprünün yer teslimini yapmamızı istediler. Yer tesliminin ardından mevcut köprüyü yıkıp, yerine suyun akışına engel olmayacak yeni bir köprü yapacaklarını belirttiler. Biz de yer teslimi için çalışmalara başladık. İnşallah kısa sürede bu sorunu da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10