Küçük satranççılara Akay'dan destek

Geçtiğimiz Kasım ayında Marmaraereğlisi'nde düzenlenen Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği turnuvasında dereceye giren Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı antrenör

Çerkezköy 23.12.2015 17:04:00 0
Küçük satranççılara Akay

Burada antrenör Yakut, 23-29 Ocak tarihlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılım için Akay'dan destek istedi.bunun üzerine Akay, “Takımın adı Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı. Elbette elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
ŞAMPİYONLARDAN ZİYARET
Kasım ayındaki İl Birinciliği turnuvasına 34 sporcu ile katıldıklarını hatırlatan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi ve Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı antrenörü Remzi Yakut, “Ece Naz Sönmez 7 yaş kızlar birincisi, Ada Çetin 7 yaş kızlar ikincisi, Alkın Demirkol 8 yaş erkekler dördüncüsü, Efsun Yakut 11 yaş kızlar ikincisi, Yiğit Dilaver 15 yaş erkekler birincisi, Taha Mert Dönmez 16 yaş erkekler birincisi, Utku Erünsal 16 yaş erkekler ikincisi, Hüseyin Efe Gökçe 9 yaş erkekler dördüncüsü oldu. Bu sporcularımız 23-29 Ocak 2016 tarihlerinde Manavgat ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı” dedi.

 


DESTEK İSTEDİ
Turnuvanın 5 yıldızlı bir otelde düzenleneceğini ve 6 gün süreceğini belirten Yakut, turnuvaya katılmanın maliyetli olduğunu belirterek, "Her sporcu beraberinde ailesinden en az bir kişiyi götürse, bunun aileye maliyeti en az 2 bin lirayı buluyor. Bu kapsamda belediyemizden destek bekliyoruz” dedi. Turnuvada ilk 3’e giren sporcuların Türkiye’yi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil etme hakkı kazanacaklarını söyleyen Yakut, ilk 10’a giren sporcuların ise milli takıma seçileceğini söyledi.
BELEDİYENİN TAKIMI
Satranç takımının adının ‘Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı’ olduğunu belirten Akay, “Biz belediyemizin takımının tüm sporcularının konaklama ve yol masraflarını karşılarız. Bunda sıkıntı yok. Bununla birlikte eğer maddi imkansızlıklardan dolayı turnuvaya katılamayan bir sporcumuz da varsa bunu bize bildirin. Biz onların da masraflarını karşılayalım” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10