Darçın ile devam

Ulusal Gençlik Derneği (ULUSDER) 2. Olağan Genel Kurulunu dernek binasında gerçekleştirdi. Kongreye mevcut başkan Erdal Darçın tek listeyle girerken, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgö

Çerkezköy 12.01.2016 16:52:00 0
Darçın ile devam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, 3 yıllık faaliyet ve denetleme raporlarını okudu. raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Ardından tüzük değişikliğine gidildi. Tüzükte yer alan dernek ismi kısaltması olarak ULUSDER ibaresi yer aldı. Dernek çalışmaları dahilinde ihtiyaç halindeki öğrencilere burs ve yardıma muhtaç vatandaşlara bağış verilebilmesi de tüzüğe eklendi. Daha sonra dernek tüzüğünde 5 asil 5 yedek olan yönetim kurulu sayısı 7 asil 7 yedek olarak değiştirildi .
OYLAMA YAPILDI
Ardından, açık oylamaya geçildi. Yapılan seçimde Erdal Darçın yeniden ULUSDER Başkanlığa seçildi. Derneğin 2012 yılından beri Çerkezköy’de faaliyet gösterdiğini belirten Darçın, merhum Başbakan Bülent Ecevit’i kılavuz edinerek düşüncelerini yaşatan  dernek olduklarını söyledi.

 

 

BİRLİKTE BAŞARDIK
2012 yılından bu yana çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Darçın, "Bu süre içinde çok önemli faaliyetleri hep birlikte beraberce başardık. Siyasetçi, devlet adamı, gazeteci, yazar ve birçok sanatçıyı Çerkezköy halkı ile buluşturduk. Başarılması güç bazı projelerde işler yolunda gitmediğinde karamsarlığa düştüğümüzde yeri geldi birbirimizi teselli edip, umut verdik. Güçlü dayanışmamız ve ekip ruhu ile zorlukları göğüsleyerek üstesinden geldik.”dedi.
YURTTAŞLIK GÖREVİ
Darçın, sözlerini şöyle sürdürdü: Son zamanlarda içeriden ve dışarıdan bazı güçlerin ülkemizi ve milletimizi bölmeye, parçalamaya yönelik çabalarına karşı ulusal birliğimize sahip çıkmak artık temel bir yurttaşlık görevi haline gelmiştir. Ülkesini ve milletini seven tüm farklılıklara rağmen barış ve uzlaşı içinde bir arada yaşamdan yana olan her bireye Ulusal Birliğe sahip çıkma görevi düşmektedir. Bunu yapmadığımız sürece örnekleri hemen yanı başımızda tıpkı Suriye ve Irak gibi kan gözyaşı, ırk ve inanca dayalı bölünmeler, kutuplaşmalar er yada geç bizim de başımıza gelecek felaketlerden biridir.”diye konuştu.
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, yönetime seçilenleri tebrik etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10