Samsunlulardan çiğköfte partisi

Üyeleriyle, 'Dostlarla El Ele Çiğköfte' programında bir araya gelen Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaşanan hain terör olaylarında hayatlarını kaybedenler için de

Çerkezköy 22.02.2016 15:19:00 0
Samsunlulardan çiğköfte partisi

Programa CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Mekanize Piyade Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Şener Çelik, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Dostlarla El Ele Çiğköfte programı, ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunması ile başladı. Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Kayacan’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Yapılan duaların ardından konuşan Dernek Başkanı Bayram, “Türkiye’de son günlerde terör olayları bitmek bilmiyor. Fakat biz Türk milleti olarak her zaman askerimizin ve polisimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTMAK İSTEDİK
Samsunlular Derneği olarak dernek yararına bir gece yapmak istediklerini söyleyen Enver Bayram, “Yöresel yemeklerimizden keşkek ya da pancar çorbası ikram etmeyi düşündük. Fakat sonunda ‘çiğköfte’ gecesi yapmaya karar verdik. Ama son zamanlarda aldığımız şehit haberlerine de duyarsız kalmamak adına şehitlerimiz için de mevlit okutmak istedik. İnsanların aklında ‘Çekilişte varmış, Mevlitle ne alaka’ şeklinde sorular oluşabilir. Tekrar altını çiziyorum. Biz çiğköfte programını önceden organize ettik. Yaşanan olaylarda da şehitlerimize karşı duyarsız kalmamak istedik. Hepimizi Allah’tan geldik, Allah’a gideceğiz. Fakat bir şekilde hayat devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

BİLET FİYATLARI 5 LİRA
Program kapsamında bir de çekiliş tertiplediklerini kaydeden Enver Bayram, “Buradan gelecek paraları dernek yararına kullanacağız. Bilet fiyatları 5 Lira. Amacımız derneğimize katkı sağlamaktır. Biz yaşanan terör olaylarına çok üzülüyoruz. İnşallah daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız. Hiçbir etnik grup ya da siyasi görüş bizi ilgilendirmiyor. Biz bugün derneğimiz çatısı altında toplandık. Burada yaptığımız duaların yerine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi. Bayram’ın konuşmasının ardından aslen Adıyamanlı olan Abdullah Yıldırım’ın hazırladığı çiğköfteler ikram edildi. Sonrasında sponsorlardan alınan hediyeler, çekilişlerle sahiplerine verildi.

Haber/Selçuk DURMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10