Kadına şiddeti kınadılar

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları yönetimi önceki gün Çerkezköy Belediyesi önünde bir araya gelerek kadına şiddetti kınadılar. CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları BaÅ

Çerkezköy 11.03.2016 01:45:00 0
Kadına şiddeti kınadılar

“ÜLKEMİZDE KADINA YÖNELİK ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Kadına yönelik şiddetin ülkemizde her geçen gün arttığını kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca “ Artan şiddet karşısında adeta kadın kırımı boyutuna vardı. Türkiye kadın  ve erkek eşitliğinde 142 ülke arasında 123’üncü Tunus, 124’üncü Bahreyn’in ardından 125’inci sırada yer alıyor. Dünya ülkeleri içerisindeki kadınlardan Türkiye’den daha fazla hakka sahip.Türkiye’de her 2 kadından biri fiziksel ya da cinsel maruza kalıyor” dedi.

“KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR”

Türkiye’de okuma yazma bilmeyen beş kişiden dördünün kadınlar olduğunu kaydeden Alaca “Kadınlar sadece kadın olmalarından kaynaklanan nedenlerle ayrımcılığa uğramaktadır. Eğitim olanaklarından yoksun bırakılıyor, erken yaşta evlendiriliyor, aile içi cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Hepsinden önemlisi bu ülkede kadınlar yaşayamıyor .Boşanmak istiyor ve ölüyor. Aşkına karşılık vermiyor ölüyor. Son üç yılda ülkemizde 5 bin 406 kadın öldürüldü. Bu sadece bir sayı değil. Bu 5 bin 406 kadın bizim, kızımız, kardeşimiz, annemiz, yeğenimiz, komşumuz,arkadaşımız da olabilirdi. Ve biliyoruz ki kadın cinayetleri sayısına eklenmeyen dosyalara intihar olarak geçen bir çok vakada cinayet” diye konuştu.

“GEREKEN CEZA VERİLMELİDİR”

Alaca “ Türkiye bölgesinde insan haklarının, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve sosyal adalet güvencesini oluşturan bunların daha yaygın zemin bulmasını gözeten bir ülke gibi değerlendiriliyor olsa da Türkiye’nin kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini önleme konusundaki yetersizliği maalesef inkar edilemeyecek bir gerçek. Hayatın her alanında emeği olan biz kadınların hak ettiğimiz değeri görebilmemiz için gereken yasaların bir an önce çıkarılması ve hiçbir sebeple cezai indirimin uygulanmaması için bu gün meydanlardayız. Ülkemizde artık kadına  yönelik şiddet son bulmalı ve bu konuda kadına şiddet uygulayanlara ağır cezalar verilmeli ve kadına yönelik gereken değer verilmeli.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10