Milli Şairimizi andık

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 95.yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Program

Çerkezköy 12.03.2016 02:38:00 0
Milli Şairimizi andık

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
ÖĞRENCİLER PROGRAMA ŞİİRLERİYLE RENK KATTI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Müge Aloğlu Metin’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Okulun 5-C Sınıfı öğrencilerinden Türkmen Kuruçay’ın, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını okumasının ardından, yine 5-C sınıfı öğrencilerinden Enes Gül ‘Cenk Türküsü’ adlı şiiri okudu. 6-G sınıfı öğrencilerinden Eren Ekşi’nin İstiklal Marşı’nın kabulünü okumasının ardından 5-A sınıfı öğrencilerinden Eylül Melek Koç da ‘Bayrak’ şiirini okudu.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Program, ilçe genelinde yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda derceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. İlkokullar arasında yapılan yarışmada 1’inci olan ve aynı zamanda il 1’inciliğini de kazanan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Gizem Nesil Genç, Tekirdağ’da yapılacak törende ödül alacağından Çerkezköy’deki programa katılamadı. Başarılı öğrenciye ödülünün daha sonra takdim edileceği belirtildi. Yarışmada ikinci olan Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu öğrencisi Sahra Mina Tamer ve üçüncü olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Yunus Emre Pakla’ya ödüllerini İlçe Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti.
ÖDÜLLERİNİ PROTOKOL ÜYELERİNİN ELİNDEN ALDILAR
Ortaokular arasında yapılan yarışmada 1’inci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Furkan Yağmurtaşan, ikinci Tepe Ortaokulu’ndan Sıla Cemre Varda ve üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep İkra Van ise ödüllerini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ın elinden aldı. Liseler arasında yapılan yarışmada 1’inci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Büşra Akpınar, 2’nci Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Cihat Çelik ile 3’üncü ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Yasin Bozkurt’a ödüllerini Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti.
İLÇEMİZİN GURURU OLDU
Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, “İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u, Türk Bayrağı ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum. İlçemizde Şehitler Haftası ve İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla anlamlı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikleri yakından takip ediyoruz. Bu vesile ile programları gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ 1’incisi olan kızımızı da ayrıca kutluyorum. İlçemizin gururu oldu. Çerkezköy’den ulusal ve uluslar arası arenalarda birçok şampiyon çıkıyor. Onlar Çerkezköy’ün yıldızlarıdır. Hepsiyle gurur duyuyoruz” dedi.
İSTİKLAL MARŞI’NI ADETA YAŞADI
Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından Liseler arası yarışmada 1’inci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Akpınar, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudu. İstiklal Marşı’nı adeta yaşayarak okuyan Büşra’nın performansı ayakta alkışlandı. 75. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Elif Güner’in ‘Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım’ adlı türküyü seslendirmesi ile devam eden programda daha sonra ‘Bir İstiklal Öyküsü’ adlı kısa film izlendi. Program, Türkçe Öğretmeni Fatma Akkan yönetimindeki 5’inci sınıf öğrencilerinin Oratoryosu ve Müzik Öğretmeni Elif Güner yönetimindeki Okul Korosunun şarkıları ile sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10