Adal ve Buyruk'tan eğitime destek

Çerkezköy Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal ve SEG Boya Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Saim Buyruk tarafından Çerkezköy ve Kapaklı'ya kazandırılacak olan anaokullarının protokolü g

Kapaklı 12.03.2016 02:43:00 0
Adal ve Buyruk

KAYMAKAMLIKTA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün saat 15.00’de Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen protokole Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İş adamları Gürdal Adal ile Saim Buyruk katıldı.

“OKUL SIKINTIMIZ VAR”

Protokol programında konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu “ Hayırseverlerimizin destekleriyle Kapaklı ve Çerkezköy’e kazandırılacak anaokulun protokolünü imza altına alacağız. Tekirdağ’ın nüfusunu Çerkezköy,Kapaklı ve Çorlu çekmektedir. Tekirdağ’da 92 okulumuz ikili eğitim görmektedir. Bu ikili eğitim gören okullarımızı teke düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Bunları ise devlet kaynakları ile yapmak zor, hayırsever vatandaşların destekleri ile kapatmaya çalışıyoruz. Çerkezköy, Ergene ve Çorlu’da okul sıkıntısı bulunuyor. Ben buradan hayırsever iş adamlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah başka hayırseverlere de vesile olur” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E BORCUMUZ FAZLA”

Çerkezköy ve Kapaklı’ya anaokulu kazandıracakları için mutlu olduklarını kaydeden Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal “Bu imkanı valimiz bize tanıdı. Ergenede de iki derslikli bir okul yaptık. Çerkezköy’e de bugün yatırım yapıyoruz. Allah bu millete zeval vermesin. Bizler bu ülkede kazandık, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşadığımız vakit bu ülkenin ekmeğini de yemeğe devam edeceğiz. Kazandığımız kadar da hizmet etmek zorundayız. Çerkezköy’e bizim borcumuz fazladır. Bunun devamını da getireceğiz. Ortağımız Sami Buyruk’a teşekkür ediyorum. Beraber Kapaklı ve Çerkezköy’e iki anaokulu yapacağız. Kısmetse bunlar sabah ve öğlen olarak altı derslikli olacak” dedi.

 

 

“GENÇLERE YATIRIM ÖNEMLİDİR”

Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan SEG Boya Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Saim Buyruk “ Herşey Çerkezköy ve Kapaklı için. Burada kazanıyoruz ve buraya da hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Çerkezköy ve Kapaklı’ya kazandırılacak iki anaokulun öneminden bahseden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan” Bu anaokulları gelecekte bir çok hayırseverlere örnek olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlere yaptığımız yatırım en önemli yatırımdır” dedi.

“YÜZDE 86’LARA ÇIKARDIK”

Hayır işinin cesaret işi olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “ İki iş adamımız büyük bir cesaret örneği gösterdiler. Medeni cesaretlerinden dolayı iş adamlarımız Gürdal Adal ile Saim Buyruk’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çocuklara ve gençlere yatırımın önemli olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Çerkezköy OSB’de tanınan iş adamlarımız Ergene’nin ardından Çerkezköy ve Kapaklı’ya da okul kazandıracaklar. Çerkezköy’de son dönemlerde okul oranını yüzde 60’lardan yüzde 86’lara çıkardık. Okul öncesi öğrenci sayımız ise 2 bin 394’e ulaştı” diye konuştu.

PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDI

Kubilay “ Bugün valimizin onayı ile ismi verilen Şehit Mustafa Baykuş İlkokulunun bahçesine anaokulumuz kazandırılacak. 1 Eylül tarihinde eğitim kampüsünün hayata geçirilmesi için ilk adımlar atılmıştı. Fen Lisesi için protokol imzalanmıştı. Fen lisesinin inşaat yapım aşamasına gelindi ve hafriyat çalışmaları da başlayacak.ÇTSO’da 13 Şubat tarihinde aldığı karar neticesinde eğitim kampüsünün içine Sosyal Bilgiler lisesi yapacak.  Eğitim kampüsünde yeni okullar yapılması için yeni hayırseverleri bekliyoruz. Güzel sanatlar lisesine, meslek lisesi ihtiyacımız da var. En değerli yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi. Konuşmaların ardından Çerkezköy ve Kapaklı’ya yapılacak altı derslikli iki anaokulun protokolü Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, iş adamları Gürdal Adal ve Saim Buyruk tarafından imza altına alındı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10