Ölü sayısı 37'ye çıktı

Ankara'da ölü sayısında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sabah saatlerinde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gerçekleştirilen terör saldırısının ardından öl

13.03.2016 19:01:00 0
Ölü sayısı 37

Müezzinoğlu, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde terör  saldırısında yaralananları ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,  Tıp Bayramı  ruhunun 97 yıl önce oluştuğunu, İstanbul'un işgaline isyan eden  hekimlerin 14 Mart 1919'da ülkenin bağımsızlığı, milletin özgürlüğü uğruna  başlattıkları isyan ve milli ruhunun 97'nci yıl dönümüne gelindiğine işaret etti.

    Türk hekimlerinin o günkü ruhu bugün de taşıdığını vurgulayan  Müezzinoğlu, "Yine bugün ülkemiz ve milletimiz, o günün emperyalist güçlerine  karşı nasıl bir ruhla isyan ettiyse, itiraz ettiyse birlik ve beraberlik içinde  mücadele ettiyse bugün de ülkemizin huzurunu, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara  karşı da aynı milli ruhla aynı metanetle, aynı birlik ve beraberlik içinde  mücadele verecektir ve bu terör eylemlerine karşı duruşunu net bir şekilde ortaya  koyacaktır" diye konuştu."Teröristleri bu ülkeden yok etmek bu ülkenin  birlik ve beraberliğiyle güçlü bir şekilde başarılacaktır" ifadesini kullanan  Bakan Müezzinoğlu, Ankara'da dün gece yaşanan terör saldırısını anımsattı. Terörü  kınayan ve lanetleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu insanlık dışı,  masum insanları katletmeyi göze alan, bunu organize eden zihniyeti lanetliyorum.  Dün akşam itibarıyla olay yerinde 30 kaybımız var ama bu 30 kayıptan  birinin  kesin, ikincisi şüpheli, terörist olması söz konusu. Hastanelerimizde dün akşam  itibarıyla dört vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu sabah itibarıyla biri  Hacettepe'de, biri Numune'de, biri de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanemizde  olmak üzere üç vatandaşımızı kaybettik. Dolayısıyla hastanelerimizde  kaybettiğimiz vatandaş sayımız yedi oldu."

    -"Hastanelerimizde 71 yaralımız var"

    Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır  dileyerek, "Hastanelerimizde 71 yaralımız var. Bunlardan 14'ü acil servislerde  müşahede altında, 15'i yoğun bakımda ciddiyeti olan vakalarımız. 41 vakamızın da  servislerde tedavileri yapılıyor. Onlara da şifa diliyorum. Terörü lanetliyorum.  Asla başarılı olamayacaklar ve bu millet bunları kazdıkları çukurlara, insanlık  dışı hain emellerine ulaşamayacak şekide gömecektir" dedi.

    Bir basın mensubunun "Adli Tıp Kurumundaki son durum nedir" sorusu  üzerine Müezzinoğlu, konuyla ilgili açıklamaların Adalet Bakanlığı ve İçişleri  Bakanlığı yetkililerince yapılacağını, yaralıların tedavi süreçleriyle ilgili  bilgilerin de basın mensuplarıyla paylaşılacağını aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA: SALDIRI SEYİR HALİNDE PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENDİ

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin son bilgileri paylaştı. Saldırının seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ala, "Bugün akşam saatlerinde Ankara'da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır" diye konuştu.

"SALDIRI SONUCU CİDDİ BULGULAR ELDE EDİLDİ"
Bombalı saldırıya ilişkin ciddi bulgular elde edildiğini vurgulayan Ala, "Bu saldırı sonucunda yapılan şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle araştırma ve soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır" ifadelerini kullandı. 

"TERÖR BU ÜLKENİN AYAĞINDA PRANGA OLMAKTAN BERTARAF EDİLECEK"
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Ala, "Elbette biz bu terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için, demokrasimizin bekası, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Kararlılıkla sürdürülecektir ve Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Bu ülke ayağındaki bu prangayı da vakur duruşla ve etkili mücadeleyle ayağından söküp atacaktır" açıklamasında bulundu. 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bağdat Çermik,Muharrem Çermik,Ayşe Bilgilioğlu,Perihan Çermik,Mehmet Yurtseven,Turgay Bulut,Fehmi Çetinkaya,Murat Gül,Hamide Sibel Çetinkaya,Berkay Baş,Erdem Soydan,Taner Kılıç,Feyza Acısu,Nevzat Alagöz,Sevinç Gökay,Kerim Sağlam,Ferah Önder,Oğuzhan Dura,Sümeyra Çakmak,Destina Peri,Cemal Özdiker,Kemal Kalıç,Yaşar Durakoğlu,Kemal Bulut,Elif Gizem Akkaya,Ozan Can Akkuş,Atakan Eray Özyol,Nüsrettin Can Çalkınsın,Zeynep Başak Gürsoy,Elvin Buğra Arslan ve Mehmet Alan


0282 726 91 91
0282 747 65 10