Kanarya pazarı ilgi görüyor

Güvercin ve kanarya severler, Çerkezköy'de Güvercin ve Kanarya Pazarında buluşmaya devam ediyor. Çerkezköylü kanarya severler görücüye çıkan rengarenk çeşitli cinsteki kanarya ve güvercinlere y

Çerkezköy 14.03.2016 00:21:00 0
Kanarya pazarı ilgi görüyor

KANARYA PAZARI İLGİ GÖRMEYİ SÜRDÜRÜYOR

 Çerkezköy’de har hafta Gazi Osman Paşa Mahallesinde faaliyet gösteren Kanarya Sevenler Derneğinde düzenlenen Kanarya  ve Güvercin Pazarına vatandaşlar büyük ilgi göstermeye devam ediyor. Yaklaşık 20 yıldır her hafta bu pazarda yüzlerce kuş görücüye çıkarak satışı yapılıyor. Pazar’da  yüzlerce kanarya, muhabbet ve güvercin olmak üzere  çeşitli kuş bulmak mümkün.  Yüzlerce Kanarya ve güvercin her hafta  kuş severlerin beğenisine sunuluyor.  Kanarya  üreticileri satışını yaptıkları kanarya ve güvercinlerin alıcılarına kuşların nasıl besleneceğini ve nasıl tutulacağı ve de ele alırken neye dikkat etmeleri gerektiği konusunda  da bilgiler veriyor.

İLÇE DIŞINDAN DA HER HAFTA GELENLERİN SAYISI ARTIYOR
 Çerkezköy’de  kanarya yetiştirenler her hafta kanarya açık pazarında dernek de bir araya gelerek  kaynaşma,  kanarya tanıma, kuşları tanıma açısından bu etkinliği düzenlemeye devam ettiklerini ve ihtiyacı olanlara da satış yaptıklarını belirttiler.   Kanarya üreticileri her hafta Dernek önünde Pazar günleri 10.00-12.00 saatleri arası kurulan kanarya pazarında kanarya olmak üzere güvercin üzere çok sayıda kuşun sergilenerek satışının yapıldığını söylediler. Her hafta ilginin olmasından da memnunluk duyduklarını ifade eden kanarya üreticileri belediyeden kendilerine bu konuda bir satış yeri yapmasını ve Pazarı genişleterek Trakya bölgesinde tek örnek bir Kanarya satış pazarı haline getirmek istediklerini de belirttiler. Üreticiler kanarya ve güvercin çeşitlerinin 10.00 TL’den  100-250 TL’ye kadar cinslerine ve özelliklerine göre kanarya ve güvercin satışı yapıldığını, kanarya almak için zaman zaman ülkenin çeşitli yerlerinde de  kanara almak için Çerkezköy’e gelenlerin olduğunu ve genellikle alıcıların Çerkezköy başta olmak üzere yakın il ve ilçelerden her hafta gelenlerin  sayılarının çok olduğunu da belirttiler.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10