Yeni hastane 15 Nisan'da açılıyor

Cuma günü Çerkezköy ve Kapaklı'ya yapılacak olan anaokullarının protokolünde konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Yünsa kavşağının dönel kavşak olacağını, KapaklÄ?

Kapaklı 14.03.2016 00:39:00 0
Yeni hastane 15 Nisan

HASTANENİN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI

Geçtiğimiz hafta içi Çerkezköy ve Kapaklı da yapılacak olan okul öncesi eğitim kurumunun protokol töreninin sonunda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili “ Yapımı devam eden 200 yataklı yeni hastane inşaatımızın 3 Mart tarihi itibariyle geçici kabulü yapılmıştır. Mevcut binalarımızın 9 bin 400 metrekare kapalı alan 137 yatak, 45 poliklinik odası, 4 ameliyathane odası bulunmakta olup bulundğu bölgenin sanayi bölgesi olması nedeniyle yaklaşık olarak 300 bin nüfusa hitap etmektedir. Kapalı alanı 31 bin 700 metrekare olup, 206 yatak, 24 yoğun bakım yatağı, 60 poliklinik odası ve 9 ameliyathane odası bulunmaktadır. 15 Nisan tarihinde yeni hastane binasına taşınılıp hizmet verilmeye başlanılması öngörülüyor” dedi.

“DÖNEL KAVŞAK YAPILACAK”

Ayşe Doğan, adı ölüm kavşağına çıkan Yünsa kavşağının dönel kavşak olacağı müjdesini vererek “ Mevcut kavşağın dönel kavşağa dönüştürülmesi işi için protokol hazırlanmış olup, ön onayının verilmesi için Karayolları ETÜD Proje Daire Başkanlığı tarafından olur verilmiş olup tesisler daire başkanlığı tarafından evrakı takip edilmektedir” diye konuştu.

 SGK BİNASI TAŞINACAK

 Ayşe Doğan Yünsa kavşağı müjdesinin verdikten sonra Kapaklı sınırları içerisinde bulunan SGK Çerkezköy Şubesinin de taşınacağını ifade etti. Doğan, “Bakanımız Süleyman Soylu tarafından SGK başkanına yapılması acil ilçeler arasında Çerkezköy’ün olduğunu da söyledi. Kalkın Bakanlığımızdan da alınan izinin ardından Şehit Teğmen Akın Akın caddesi üzerinde bulunan eski Huzurevi mevki tarafına yeni SGK binasının yapılması planlanıyor” dedi.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının kapanmasına da değinen Doğan “ Söz konusu trenlerin çalıştığı dönem içersindeki toplam gelirler, toplam maliyetler ile mukayese edildiğinde giderinin karşılama oranı yüzde 2’dir. Sonuç olarak Kapıkule-Uzunköprü-Çerkezköy arasında işletilen trenler seferlere konulduğu ilk günden beri yakından izlenmiş, yolcu hareketleri de kayıt altına alınmıştır. Yol ve diğer tesislerimizle ilgili yenileme çalışmaları tamamlanarak İstanbul ile demiryolu bağlantısı sağlandığında daha hızlı ve konforlu bir şekilde yöre halkının değişin ihtiyaçlarına cevap verebilecek farklı parkurlarda ve yeteri sayıda trenin sefere konulması planlanmaktadır. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor” dedi.

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10