"Çanakkale Cumhuriyetin ön sözüdür"

Çerkezköy İlçe Müftülüğü istiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği kapsamında İlçe Halk Eğitimi merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediği konferansâ?

Çerkezköy 14.03.2016 22:52:00 0

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Program Saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan gür sesle okunan İstiklal Marşı ile başladı.Sonra Mevlana camii İmamı Hatibi tarafından Kur’a-ı kerim tilaveti okundu. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman,Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İrmet Hospital Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin,Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile çok sayıda davetli katıldı.

“İSTİKLAL SAVAŞINDA ÖLENLER VATANINI VE DİNİNİ SAVUNMUŞLARDIR”

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Bu hafta Şehitler Haftası ve 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulüdür.  8 Mart’ta şehitler  ve Çanakkale zaferi haftasıdır ayni zamanda 18 Mart İstiklal Savaşının kazanıldığı tarihtir. İstiklal savaşında ölenler ölü değildir. Onlar kendi vatanlarını ve dinlerini savunmak için şehit olmuşlardır. Kendi vatanlarını ve dinlerini savunmak için savaşanlara karşı savaşanlarda bu güzel yurdumuzu ele geçirmek isteyenlerdir. Ama Çanakkale de Allah bizim yanımızda olmuştur.Kuran-ı Kerim’imizde de buyurduğu gibi şehitlerimizin ayrı bir önemi vardır.canı pahasına vatanını savunarak şehit olanlar gül bahçesine yani Cennet makamında yerlerini almışlardır.Bu günde güney doğuda meydana gelen olaylarda vatanı için mücadele  ederek şehit olanlar cennete gidiyor” diye konuştu.

“AKLIMIZA ÇANAKKALE GELİYOR”

Mehmet Akif denince akla Çanakkale şiiri ve destanının geldiğini kaydeden Tuna “Mehmet Akif istiklal Marşımızda İstiklal savaşını ve sonrasını dile getirmiştir. Bu nedenle Mehmet Akif deyince aklımıza Çanakkale geliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üze silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi , ve İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif’i rahmetle anıyor,mekanları cennet olsun diyorum” dedi. Konuşmaların ardından Tepe İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Sude Gündoğdu istiklal Marşı’nın on kıtasının tamamını büyük bir heyecanla okudu ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

“TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Programa konuşmacı olarak katılan Çanakkale Eski İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız “Çanakkale Cumhuriyet’in ön sözüdür. Çanakkale’de milletimiz iman gücüyle mücadele etmiştir. Öyle bir iman gücü ki bu güç tüm dünyaya özgürlük adına bir öncü ve bir rehber olmuştur. Çanakkale savunması üç mücadeleler muharebesidir. Çanakkele’de her cephede ayrı ayrı destenler yazan milletimizin yurt savunmasında gösterdiği olağan üstü mücadelesi karşısında dünya devletleri Türk milletinin güçsüz zamanında dahi ülkesi için ne denli kararlı olduğunu burada görmüştür. Çanakkale’de millet olarak biz haklıydık. Çünkü biz vatanımızı dinimizi koruyorduk. Biz ülkemizi savunuyorduk. Bize karşı savaşanlarda ülkemizi ele geçirmek için mücadele ettiler. Ama biz ülkemizi kaptırmamaya kakarlıydık. Öyle bir savunma yaptık ki düşman güçleri bile hayretler içerisinde kaldılar. Onların her şeyi vardı. Ama bizim imanımız karşısında varlık göstermediler ve göstermelerine de imkan yoktu. Çünkü bizdeki vatan aşkı ve sevdası ile verdiğimiz olağan mücadele ile vatanımızı savunduk. 253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’de ülkemizin ele geçirilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdik” dedi. Konferansın ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10