Muhteşem Zafer'in Yıldönümü törenle kutlanacak

Çerkezköy Kaymakamlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek tören programını açıkladı. Programa göre; Şehitlikte çelenk sunumuy

Çerkezköy 16.03.2016 22:47:00 0
Muhteşem Zafer

ÇELENK PROGRAMI İLE BAŞLAYACAK

Türk Tarihi'ne altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Çerkezköy'de de düzenlenecek törenle kutlanacak. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay imzasıyla yayınlanan programa göre törenler 18 Mart Cuma sabahı saat 09.30'da Şehitlikte yapılacak çelenk sunmayla başlayacak. 

ŞEHİTLİKTE PROGRAM DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından sunulacak çelenklerin ardından saygı duruşu ve saygı atışı gerçekleştirilecek. Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde de istiklal marşı okunarak bayrağımız göndere çekilecek. Saygı atışı yapılmasının ardından 3.Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Maliye Teğmen Muhammed Gedik tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirilecek ve protokol üyeleri hep birlikte şehit mezarlarını ziyaret edecek.

PROGRAM HALK EĞİTİMDE DEVAM EDECEK

Şehitlikte ki programın ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde Şehitleri Anma Töreni icra edilecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından saat 10.00’da günün anlam ve önemini belirten Çanakkale konulu türküler, şiirler, orotorya ve slayt gösterileri yapılacak.

BELEDİYEDEN ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Çerkezköy Belediye Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile 18 Mart Cuma günü saat 09.00'da Çerkezköy Belediyesi önünde başlayıp, Çerkezköy Şehitliği'nde sona erecek’ Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ gerçekleştirecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yürüyüşe katılacak olan tüm katılımcılara Belediye tarafından Türk Bayrağı hediye edileceğini de ifade etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10