Akay muhtarlarla buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe genelinde bulunan mahalle muhtarları ile dün Mekan Cafe Restaurant da kahvaltıda bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Akay, muhtarlara önümüzdeki dönem mahallerde

Çerkezköy 16.03.2016 22:53:00 0
Akay muhtarlarla buluştu

“YENİ SOSYAL YAŞAM ALANLARI KAZANDIRACAĞIZ”

Kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven ile mahalle muhtarları katıldı. Kızılpınar Mahallesinde 70 kilometrelik bir kanalizasyon çalışmasına başlayacaklarını kaydeden Başkan Akay “ Ayrıca mahallerimizde ihale süresi biten park yerlerini yeni yaşam alanları yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Her mahallemizde halkımızın rahatlıkla gidebileceği yeni parklar, çocuk oyun alanları ve diğer sosyal yaşam alanlarını kazandıracağız” diye konuştu.

“KANALİZASYON HATTI YAPACAĞIZ”

Çerkezköy Tepe Emlak Konutları mevkiinde bulunan bakir ormanlık içersinde akan lağım sularına da açıklık getiren Akay” Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları bölgesinde bakir ormanlık alana kanalizasyon akıntısı olduğunu Çerkezköy Haber Gazetesi haber olarak yaptı. Bu alandaki kanalizasyonu Kızılpınar kanalizasyon kolektörüne bağlama çalışması yapacağız.Çerkezköy’de çöplük alanı sorunu da bulunuyor. Mevcut çöplük alanı Temmuz ayında kapattık. Bu alanın da ormanlık alana zehir akıttığını gördük. Çöplük alanını 27 kilometre uzağa çıkardık. Önümüzdeki günlerde Kızılpınar mahallemizde başlatacağımız kanalizasyon alt yapı çalışmalarıyla birlikte bu alanda kanalizasyonunu buraya bağlayarak birleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

“SORUN ÇÖZÜMLENECEK”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşçan” Cengiz Topel Caddesi ile Çağlayan Sokak’ın birleştiği kavşakta sık sık trafik kazaları oluyor. Bu kavşakta ışık düzenlenmesi yapacakmısınız? “ sorusu üzerine konuşan Başkan Vahap Akay “ Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi çalışma başlattı ve kısa zamanda bu sorunun çözümleneceğini düşünüyoruz” dedi.

“ŞUURSUZCA BİR AÇIKLAMA”

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’e gelen Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın iddia ettiği “ Yöneticiler, kaymakam ve valilik bu trenin çalışmasını isteseydi bu tren çalışırdı” sözünü de eleştiren Akay “Ankara’dan geleceksin, ilçede bir tur atacaksın sonra da trene kimse sahip çıkmadı diyeceksin. Ardından da açıklamanda Vali, Kaymakamın da trene sahip çıkmadığını söyleyeceksin. Bu tamamen o kişinin yaptığı şuursuzca bir konuşmadır. Biz burayı seçimlerde bile malzeme yapmadık. Seçimden sonra törenle hizmete açtık, ardından ise yeterli yolcu olmadığından dolayı da kapatıldı. Esas bu hat İstanbul’dan Edirne’ye kadar açılmasıdır. Biz Trenimizi geri istiyoruz ve trenimize de sahip çıkıyoruz.  Törenle hizmete açılan tren en azından bir yıl devam etmesi gerekiyordu. Sendikacının birisi de geliyor vali ve kaymakamın sorumlu tutarak kimse sahip çıkmadı diyor” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının sonunda kahvaltıya katılan muhtarlara teşekkür etti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10