Katliama Akay el attı

Çerkezköy Haber Gazetesi'nin "Buna hakkınız var mı?" başlığıyla gündeme getirdiği Cumhuriyet Mahallesi ormanlık alandaki korkunç manzarayı bizzat bölgeye giderek yerinde inceleyen Belediye B

Çerkezköy 18.03.2016 00:45:00 0
Katliama Akay el attı

Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Gazeteci Şaban Kardeş ile birlikte ilk olarak yaklaşık 8 ay önce kapatılan çöp depolama alanını inceledi. Burada açıklamalarda bulunan Akay, “Manzara bu. Biz burayı 2015 Temmuz ayında kapattık. Burası 20 sene Çerkezköy Çöp Alanı olarak kullanıldı. Son 8 aydır çöpümüzü buraya dökmüyoruz. Burada çevre sıkıntısı var, yılların çöp problemi var. Biz şu anda Çerkezköy'ün çöpünü 27 kilometre daha uzağa taşıyarak Önerler'e bırakıyoruz. Ancak bu manzara hala duruyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı da bölgeyle ilgili bir rehabilitasyon çalışması içinde. Bu alanı tekrar çevreye uygun hale getireceğiz. Yılların birikimi olan bu manzaradan Çerkezköy’ü kurtaracağız” diye konuştu.

 

DURUMU HEMEN TESKİ’YE BİLDİRDİK

Akay daha sonra Tepe Emlak Konutları mevkiinde bulunan bakir ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Bölgeye yaklaşık bir sene önce geldiğini ve manzarayı gördüğünü söyleyen Akay, “TESKİ ile görüştük. Alanla ilgili sıkıntıyı projelendirdik. Sizin haberinizle iş daha da gün yüzüne çıktı. Cumhuriyet Mahallesi’nde nüfus ve yapılaşma ciddi şekilde artıyor. Yeni projeler de var. Bölge, ilçenin en ciddi nüfus alan yerlerinden biri haline geldi. TESKİ, kısa bir süre önce Çerkezköy Kanalizasyon Hattı İnşaatı ihalesine çıktı. Bu projenin içinde Kızılpınar Altyapısı ve Kolektör hattı da var. Kolektör hattı bölgedeki bütün kanalizasyon hattını alıp yeni yapılan arıtmaya kadar taşıyacak. Buradaki kanalizasyon hattı da 4 kilometrelik bir hat ile Kolektör hattına bağlanacak” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY HALKINA KAZANDIRACAĞIZ

Proje ile ilgili Nisan ayında iş teslimi yapılmasının beklendiğini kaydeden Akay, “İhale yapıldı. Yaklaşık 30 milyon liralık büyük bir proje. Bu iş çok sıkıntılı bir iş. Şu manzara Çerkezköy'e yakışmıyor. Gecikmiş bir iş, ama ne kadar erken hareket edersek o kadar iyi. İnşaat safhasına yaklaşıyoruz. Tüm bu sıkıntılara rağmen, kısa süre sonra sorunun çözümü için çalışmaların başlayacak olması bizi sevindiriyor” dedi. "Bu bölge temizlendikten sonra halkın kullanımına açılabilir mi?" sorusuna cevap veren Akay, "Piknik Alanı’nda 1. Etap çalışmalarını bitirdik. 29 hektarlık yeri çok güzel bir hale getirdik. Şimdi 2. etap çalışması var. Bu bölgenin de kiralanıp mesire alanı olması için Orman Müdürlüğü'ne yazılarımızı yazdık. Bu doğal güzelliği Çerkezköy halkının kullanımına açmak istiyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10