Tanyeri : Bu suç değil mi ?

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri,31.12 2015 tarihinde Çerkezköy ,Çorlu ve Saray için toplamda 200 S ve J plaka'nın ihalesinin yapıldığın?

Çerkezköy 22.03.2016 02:31:00 0
Tanyeri : Bu suç değil mi ?

“UKOME’NİN YAPTIĞI S VE J PLAKA İHALESİ DÜŞÜK OLDU”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri “ Bir süre normal plakalara UKOME  geçici olarak yol belgesi vermişti ve daha sonra 31 Aralık 2015 tarihinde bu geçici yol belgeleri son buldu ve bu tarihte S ve J plakalar ilaheye çıkarıldı. Çerkezköy için 150 plaka, Çorlu İçin 150 plaka ve Saray içinde 50 plaka ihalesi yapıldı. Ancak yapılan bu ihale neticesinde Çerkezköy’den 50,Çorlu’dan 48 ve Saray’dan da 19 kişi plaka aldı. Bu yapılan ihalede plaka alım sayısı düşük oldu. Herkes ihaleyi dört gözle bekliyordu ancak ihaleye gereken ilgi gösterilmediğini gördük ve ihaleden gerekli sayıda plaka alınmamasına da üzüldük. Çünkü herkes bu ihaleyi dört gözle bekliyordu. Amaç korsanların önünü kesmekti. Ama görüyoruz ki ihaleden bir plaka alanlar kullanmadıkları araçlarına ayni plakayı takarak çalışıyorlar. Gerçekten bu nasıl bir iştir anlamış değiliz. Bu konuda gerekli denetim yapılmalıdır. Bu kişilerde korsan çalışmış olmuyorlar mı? Üstelik yasal olmayan işte yapmış olmuyorlar mı? O zaman yasalar karşısında bu şekilde de yararlananlar suç işliyorlar. Biz servisçiler olarak bu güne kadar hak ve hukukumuzu yasalar çerçevesinde aradık ve ayni şekilde de aramaya devam edeceğiz. Servisçiler olarak sıkıntılarımız çok. Sıkıntılarımızın ne zaman çözümleneceğini bizlerde bilmiyoruz. Bu konuda yetkili makamların üzerine düşeni yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

“İHALE SÜRECİNİN UZUN VE YANLIŞ SÜREÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

İhale sözleşmesine göre ihale süreci olan 45 gün içinde plaka alanların belirttikleri araçlara plaka takmalarının gerektiğini kaydeden Tanyeri “ En geç 6 ay içersinde bunun tamamlanması ön görülüyor.

Ancak bizce bu süreç uzun ve yanlış bir süreç olduğunu gördük. İhalede plaka alanlar en geç işlemlerini tamamladıktan bir ay içerisinde takmalıydı. Dediğim gibi bazı kişiler bir araçlık plaka aldı fotokopi ile çoğaltarak diğer araçlarında da ayni plakayı kullanmaya başladı. Bu suç değil mi? UKOME bu işin üzerine gitmeli ve yasalar bu konuda ne emrediyorsa gerekli yasal işlemi yapmalıdır. Bölgemizde henüz korsanlarda bitmedi, bu konuda da gerekli yaptırımlar hızla uygulanmalıdır.Bu konuda  gerek UKOME gerek diğer yetkili makamlar bu işin üzerine düşerek sıkı bir denetim yapmalarını istiyoruz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10