İlk eğitimler Cuma günü başlıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine yönelik olarak her yıl ücretsiz düzenlediği eğitim programının takvimi belli oldu. Program kapsamında ilk eğitim 25 Mart Cuma günü gerçekleşti

Çerkezköy 24.03.2016 01:02:00 0
İlk eğitimler Cuma günü başlıyor

İLK EĞİTİM 25 MART’TA

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) 2016 Yılı 1.Dönem Eğitim Programı takvimi belli oldu. Üyelere yönelik ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler, 25 Mart 2016 Cuma günü başlayacak. Eğitimler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenecek. İlk eğitimin konusu ‘Kaizen ve Sürekli İyileştirme’ olacak. Seminerine konuşmacı olarak Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal katılacak. Seminere katılmak isteyenler, 0282 726 88 88-160 numaralı telefondan ya da asude.celen@cerkezkoytso.org.tr adresinden kayıt yaptıracaklar.

KONULAR ANLATILACAK

Kaizen ve Sürekli İyileştirme eğitiminin içeriğinde; Kaizen başlangıç oyunu, karlılık ve maliyetlerdeki yeni yaklaşımlar, yalın üretim sistemi ve tanımlanması, Yedi MUDA (israf) ve nedenleri, ofis süreçlerinde MUDA tanımları, 6 Temel kaizen kuralı, kaizen ve uygulama adımları, kaizen formları ve kullanılması, kaizen uygulaması öncesi alışması gereken ön yargılar, kaizen organizasyonu, yıllık kaizen planı, kaizen uygulamaları ve personel yönetimi, şirket bilgi paylaşım sistemi ve tek nokta eğitimleri ile yayılım konuları yer alacak.

KAIZEN EĞİTİMİNİN HEDEFİ

Eğitimin hedefi ile ilgili bilgi veren yetkililer, “Hedef, firmalarda sürekli iyileştirme kültürünün yaratılması, iyileştirmenin her zaman mümkün olduğu ve bu iyileştirmenin sonsuz olduğu düşüncesinin yaygınlaştırılmasıdır. Her çalışanının işine iyileştirme anlamında katkıda bulunabileceği ve bulunması gerektiği düşüncesinin yaratılması eğitimin temel hedefidir. Günümüzde artık maliyet, kalite, servis seviyesi, esneklik gibi konular giderek önem kazanmaktadır. Bu özellikleri en iyi olan firmalar gelişmeye diğerleri ise pazar payı kaybetmeye başlayacaktır. Bu gelişmelerden hareketle firmalarda sürekli iyileştirme kültürünün yaygınlaştırılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu eğitim ile kaizenin uygulanması için kişilere bir vizon kazandırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

ÖZEL PAZAR KONULARI ANLATILACAK

İkinci eğitiminin konusu, Küresel Ekonomideki Fırsatlar ve Rekabetçi İşletme İçin Güvenli Finans olacak. Eğitimin içeriğinde ‘Halka arz nedir, halka arz için 5 neden, başarılı halka arzda için kritik faktörler, Borsa İstanbul pazarlarına kabul kriterleri, halka arz maliyetleri, borçlanma aracı ihracı ve özel pazar’ konuları yer alacak. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10