TSK sözleşmeli er alacak

Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Geleceğe Güvenle Bak' sloganı ile "Mahallinden Sözleşmeli Er Temini" yoluyla sözleşmeli erbaş ve er alacak. Başvuru koşullarını taşıyan ve Sözleşmeli

24.03.2016 01:04:00 0
TSK sözleşmeli er alacak

Aday alımı kapsamında sınav 30 Mart tarihinde 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda yapılacak. Evraklarını yetiştiremeyen adaylar, 30 Mart Çarşamba günü yapılacak sınava gelirken de evraklarını getirip teslim edebilecekleri öğrenildi. Sınava girecek adaylarda “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak”, “En az ilköğretim mezunu olmak”, “20 yaşından küçük, 25 yaşından büyük olmamak”, “Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak”, “Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak” şartları aranıyor.
ASKERLİK ŞARTI ARANMIYOR
Adaylarda askerlik yapma şartı aranmıyor. 3 yıl boyunca sözleşmeli erbaş ya da sözleşmeli er olarak görev yapanlar ise askerlik görevlerini de yerine getirmiş sayılacak. Alım işlemlerinin ardından adaylarla ön sözleşme yapılacak. Bu süre zarfında acemilik eğitiminden geçecek olan adaylarla daha sonra sözleşme imzalanacak. 7 yıl sözleşmeli olarak TSK bünyesinde görev yapanlar, daha sonra kamuda uygun başka bir pozisyona geçiş yapabilecek. TSK bünyesinde görevlendirilecek olan sözleşmeli erbaş ve erlerin 30 gün kanuni, 15 gün de mazeretli olmak üzere toplam 45 gün izin hakkı olacak. Sözleşme süresini tamamlayarak TSK’dan ayrılanlara, hizmet sürelerine göre tazminat ödenecek.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10