MAGAME yeni üyeler arıyor

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) Çerkezköy Temsilciliği yeni bir yapılanma içine giriyor. Yeni bir ekip oluşturmak için düğmeye bastıklarını söyleyen MAGAME Çerkezköy Temsilci

Çerkezköy 24.03.2016 01:05:00 0
MAGAME yeni üyeler arıyor

YENİ BİR YAPILANMA İÇİNE GİRMEK İSTEDİK
Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME)’nin 2009 yılında İstanbul’da kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Adem Negiz, “MAGAME, 14 ilde faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Bu iş gönüllülük esasına dayalı bir iştir. Çerkezköy’de bir temsilciliğimiz var. Fakat biz yeni bir yapılanma içine girmek istedik ve bunun için yeni bir ekip oluşturma çalışmalarına başladık” dedi.
 

SAĞLIKLI HERKES EKİBE DAHİL OLABİLİR
MAGAME Çerkezköy Temsilciliği ofisinin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimi içinde bulunduğunu kaydeden Adem Negiz, “18 yaşından büyük olan, Tekirdağ sınırları içinde ikamet eden ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan herkes, tüm meslek erbapları Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi’ne katılabilir. Müracaatlar 10 Nisan tarihine kadar Çerkezköy’dekim ofisimize ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki ofisimize yapılabilir” dedi.
 

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ’NİN EĞİTİMLERİ 1 HAFTA SÜRÜYOR

MAGAME’nin Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Ekibi olarak ikiye ayrıldığını kaydeden Negiz, “Mahalle Afet Gönüllüleri’nin eğitimleri 1 hafta sürüyor. Acil Müdahale Ekibi’nin eğitimleri ise 1 yıl sürüyor. Biz Çerkezköy’de her mahallede bir temsilcilik oluşturmak istiyoruz. Afet anlarında Mahalle Afet Gönüllüleri, Acil Müdahale Ekibi olay yerine gelinceye kadar ihtiyaçları karşılamakla görevlidir” açıklamalarında bulundu.
 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
MAGAME üyelerinin eğitimlerinin daha önce İstanbul’da verildiğini anımsatan Adem Negiz, “Eğitimlerin Tekirdağ’da verilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ile MAGAME Genel Koordinatörü Hatice Eraslan arasında iş birliği protokolü imzalandı. Burada eğitim alanlar, hem gönüllü itfaiyeci olacaklar, hem de arama kurtarma personeli olacaklar. Gönüllülerimiz, Yüksek Açı Kurtarma, İtfaiye Gönüllüsü, Sel ve Su Baskınları, Kuyu ve Göçüklerde Kurtarma, Tahkimat ve Enkaz, Zor Koşullarda Hayatı İdame, İlk Yardım, Haberleşme-Telekominikasyon, Navigasyon-Harita Okuma, Stres Yönetimi ve Afet Yönetimi eğitimleri alarak ekibimize katılabilirler” ifadelerini kullandı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10