Bu eve girmek Yürek ister

Gerilim filmlerinde sıkça rastladığımız ve o anı görmemek için gözlerimizi kapattığımız korku dolu sahneler Çerkezköy'de gerçek oldu. Avrupa'da birçok yerde olan ve Türkiye'de de yeni kurulmaya ba?

Çerkezköy 24.03.2016 01:15:00 0
Bu eve girmek Yürek ister

 

Çerkezköy’de genç girişimci Mehmet Can Danyeli tarafından açılan 'Çerkezköy Korku Evi' gerilim filmlerindeki sahneleri karanlık bir eve giren gruplara saniye saniye yaşatıyor. 'Kabir Alemi Evden Kaçış' olarak kurgulanan oyuna katılanlar, 45 dakikalık sürede evdeki şifreleri bulup dışarıya çıkmaya çalışıyor. Adrenalinin tavan yaptığı bu oyun, eve girenlerin kalp ve nabız artışlarını artırıyor ve korku dolu anlar yaşatıyor.

ADRENALİN TUTKUNLARININ YENİ ADRESİ OLDU

Çerkezköy’de adrenalin tutkunları için açılan korku konseptli oyun evi, korku ve gerilim severlerin uğrak mekanı oluyor. Bir apartman dairesinin 6 odasında, tamamen karanlık bir ortamda geçen oyuna 2 ve 6 kişiden oluşan gruplar katılıyor. Oyuncular eve girdikleri andan itibaren kendilerine verilen el feneri aracılığıyla odaların farklı noktalarına yerleştirilen şifre ve ipuçlarını bularak ilerlemeye çalışıyor. Çözdükleri şifrelerle diğer odalara geçme hakkını elde eden oyuncular, gerilimi arttırıcı ses efektleriyle, çeşitli korkutucu materyallerle ve oyunun bir parçası olan odalardaki gerçek kişilerle korku dolu anlar yaşıyor. Yaklaşık 45 dakika süren oyun sonunda ipuçları sayesinde çıkış noktasına ulaşan oyuncular, evden çıkmayı başarıp, oyunu tamamlıyor. Korku evinde yaşananlar saniye saniye odalarda bulunan kameralar tarafından kaydedilirken, oyuncuların korku dolu anları ürkütücü ama bir o kadarda komik görüntüler ortaya çıkarıyor.

 “ALTI AYLIK ÇALIŞMANIN ESERİ”

Çerkezköy Korku evi Kabir Alemi işletmecisi Mehmet Can Danyeli, birkaç ay önce İstasyon Mahallesinde kiraladıkları 70 yıllık bir evin ikinci katını “korku evine” dönüştürdü. Bu tarz mekan açmanın nasıl akıllarına geldiğini anlatan Danyeli, “Birkaç defa bu tarz oyunlara katıldık. Çok ilgimizi çekti ve çok eğlenceli bulduk. Oradan da esinlenerek, şifrelerimizle beraber kendi kurgumuzu oluşturarak böyle bir yeri ortaya çıkardık. Burayı hazırlamak için 6 aylık bir çalışmamız oldu. Korku evi 45 dakikalık bir filmin kahramanı siz olmak kaydıyla eve uyarlanmış hali. Ekiplerimizi en az bir saat önce olmak kaydıyla evimize randevu alıyorlar. Randevu saatleri geldiği zaman kapılar otomatik şekilde açılıyor. Ekip olarak içeri giriyorlar. Ellerinde talimatlarımız oluyor. İpuçlarımız oluyor. Odalardan odaya görsel zekalarını el becerilerini kullanarak, gizli geçitleri bularak odalardan odaya kaçmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda profesyonel şekilde ekibimiz tarafından ve onları karşılayan özel varlıklar tarafından korkutuluyorlar” dedi.

 “ALTI TANE ODAMIZ VAR”

 Korku evinde oyunun maksimum 45 dakika sürdüğünü anlatan Danyeli, “Kabir Alemi Avrupa’dan sonra Türkiye’de yaygınlaşan oyunlardan birisidir.Evde maksimum 45 dakika süremiz oluyor. Eve girenler odalardan bu süre zarfında çıkmaya çalışıyorlar. Bu arada heyecanına yenik düşenler oluyor ve bu süre zarfını tamamlayan grup birlikte istediği hediyeyi seçebiliyor. Bu eve girenler çeşitli korkular yaşıyorlar. Kimi ağlama krizine giriyor. Kimi gülme krizine giriyor. Kimi duvarları yumrukluyor. Kimi onları korkutan varlıklara karşı bir saldırıya geçiyor. İşin açıkçası güzel bir iş yapıyoruz. Biz de eğleniyoruz” diye konuştu.

 “GÖRÜNTÜLER YAYINLANIYOR”

 Seansa giren ekiplerin yaşadıklarını anı, kameralar aracılığıyla kaydettiklerini söyleyen Danyeli, “Biz seanslarımızın özel görüntülerini ekiplerimizin özel görüntülerini onlara hediye ediyoruz. Bundan bir 10 yıl sonra eşlerine çocuklarına ve gelecekteki arkadaşlarına izletebilecekleri özel anıları biz onlara hediye ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“HAMİLE VE KALP RAHATSIZLIĞI OLANLAR GİRMİYOR”

Oyunun kuralları hakkında bilgi veren Danyeli, “16 yaş altı ziyaretçilerimiz bir velisi ile eve girebiliyor. Evde odadan odaya geçebilmek için sadece anahtar bulmak ve şifre kilitlerini odadaki ipuçlarından bulmanız yeterli olacaktır. Evde kaba kuvvet uygulamak, herhangi bir yere zarar vermek kesinlikle yasaktır. Evde bulunduğunuz 45 dakika boyunca görevli arkadaşlar sizleri gece görüş kamerasıyla izliyor olacaktır. Yaşanabilecek olumsuz bir durumda, kameralara durumunuzun kötü olduğunu bildirmeniz yeterli olacaktır. Bu durumda oyun duracak ve sizleri güvenli bir şekilde evden çıkaracağız. Epilepsi, panik atak, kalp rahatsızlığı olan ve hamile bayanların eve girmesi kesinlikle yasaktır. Girmeleri halinde sorumluluk tamamen kişilere aittir” dedi.

 TATİL KAZANMA FIRSATI

45 dakika içinde evden çıkan grubu çeşitli hediyelerin de beklediğini kaydeden Danyeli “ Kabir Alemini bitiren grubumuz için yurt içi ve yurt dışı tatillerimiz bulunuyor. Ayrıca Teknosa’dan hediye çeki, playstation 4, sanal gerçeklik gözlüğü, mobilet, İpone 5S, Tablet, Vakko, Yakup Kundura ve Hasır Giyimden hediye çekleri yer alıyor” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10