Balık sezonu kapanıyor

15 Nisan'da balık avlama sezonunun kapanacağını belirten Çerkezköylü balıkçılar, vatandaşların o zamana kadar bol bol taze balık yemelerini tavsiye etti. Yeni balık sezonunun 1 Eylül 2016 tarihinde aÃ?

Çerkezköy 25.03.2016 02:28:00 0
Balık sezonu kapanıyor

HALKIMIZIN BOL BALIK YEMESİNİ SAĞLADIK

Çorlu Balıkcısı İsmail Çelik, “15 Nisan tarihi itibariyle sona erecek olan av sezonu nedeniyle tezgahımızda balık çeşiti çok azalacak. Ancak özel üretim çiftliklerinde yetiştirilen balık cinsleri ile ithal balıklar tezgahlarımızda yer alacak. Havaların iyice ısınmasıyla birlikte vatandaşların balığa olan talebi azalacağından bizlerin işleri de duracak. Yeni balık sezonu 1 Eylül itibariyle başlayacak. 2015-2016 balık sezonunda beklentilerimiz doğrultusunda fazla bir şey olmadı. Bu sezon fiyatlar bir çıktı bir indi. Fiyatların sık sık yükselip düşmesi karşısında oldukça zorlandık. Bu iniş çıkışların nedeni çoğu zaman şartların uygun olmaması nedeniyle fazla balık tutulamamasıdır. Yine de İstanbul’a göre daha düşük yani çok az bir karla satış yaparak halkımızın bol balık yemesini sağladık” dedi.

 BALIK FİYATLARI NORMAL SEYRETTİ

Yaşar Balıkçılık Satış Müdürü Dursun Akkurt ise “2015-2016 balık sezonunda çoğu zaman tezgahlara çok balık gelmesiyle fiyatlar düştü. Bu durum vatandaşların daha çok balık yemesini sağladı. Balık fiyatları düştüğünde bizlerin olduğu kadar vatandaşların da yüzü güldü. Fiyatların düştüğü zamanlar tezgahlarımız bol balık ceşidi olması dolayısıyla şenlendi. Balık çeşidi bol olunca herkesin zevkine ya da damak tadına göre balık bulunması vatandaşları da memnun etti. Her ne kadar 2015-2016 balık sezonu zaman zaman fiyatlarda dalgalı olduysa da fiyatlar yine de normal seyretti” diye konuştu.

 SEZON BİTMEDEN BOL BOL BALIK YİYİN

 Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Cenk Diş de, “2015-2016 Balık mevsimi açıldığında balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini söylemiştik. Öyle de oldu. Ama bir ara havalar kötüleşince balık fiyatları yükseldi, balık yeniden bollaşınca fiyatlar tekrar düştü. Fiyatlar birkaç yıldır hemen hemen aynı, hiç değişmedi. Halkımız bu sezon bol bol balık yedi. Hamsi tam lezzetinde olduğu için rağbet çok oldu. Artık balık sezonunun kapanmasına sayılı günler kaldı. 15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde balık avlanma sezonu kapanıyor. Yeni sezon 1 Eylül’de açılacak. Bu süre içerisinde balıkçılar olarak bizler halkımıza yine balık yedirmeyi sürdüreceğiz. Tezgahlarımızda ithal balık olacak. Özel balık çiftliklerinde üretimi yapılan balık çeşitleri de tezgahımızda yer alacak. Bu nedenle 15 Nisan’a kadar halkımızın bol balık yemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10