"Her türlü oyunu bozacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Cumartesi günü Tekirdağ'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sabah erken saatlerde Tekirdağ Valiliğini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı S?

Tekirdağ 28.03.2016 01:15:00 0

TAŞERON YASASININ DETAYLARINI VERDİ

Tekirdağ Valiliğinde Taşeron işçilerin beklediği yasa ile ilgili detaylar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Yasanın en kısa sürede mecliste olacağını belirtti.  Soylu; '' Hizmet alımı ile sağlanan ve alt işverenlerde  çalışanlarımız için hem asıl hem de yardımcı işler konusunda hükümetimizin aldığı ve sayın Başbakanımız tarafından açıklanan bir karar var. Daha Önce söyledim bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Tekrar altını çizerek  söylüyorum ki burada bir sistem yeni bir sistem kuruyoruz ve bir sistem değişikliğine gidiliyor. Bu taahhüdü ortaya koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de sistem değişikliğini düşünüyoruz.  Bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işler ile ilgili olandı.  Fakat bizim yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen taleplerden elde ettiğimiz değerler yapılan hesaplamalar maaliyetlemeler ve bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler  neticesinde hem asıl iş de çalışanları  hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etmek konusunda çok önemli bir adım attık'' dedi.

İŞTE YASANIN DETAYLARI

Taşeron yasası ile ilgili detaylardan bahseden Süleyman Soylu, yeni bir sistem getirdiklerinin altını çizdiği konuşmasında; ''Bu özel sözleşmeyi yani özel sözleşmeli statüyü içerecek. Yeni bir statü ve bu özel sözleşmeli bir statü, Burada 3 yıllık bir sözleşme imzalanacak ve yine bunlar şuanda ki çalışma hayatımız içerisinde bulunan 4A'lı statüde olacaklar ve yine şunu ifade etmek istiyoruz ki 1 Ocak  2016 da bu çalışanlarımız hangi mali  haklar ile çalışıyorlarsa aynı mali haklar ile bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli  bir süreç daha var 1 Kasım  2015'den önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya da devam edecekler. Elbette ki bir önemli değerlendirme daha burada o iş yerinde 12 ay kısa süreli değil 12 aylık bir çalışma biçimi şeklinde kendi çalışma hayatlarını devam ettiriyor olacaklar. Bunlar kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak bu konuda ki detaylar değerlendirmeler önümüzde ki günler de paylaşılacak. Bununla birlikte ifade etmeliyim ki her kamuda istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları da esas olacak. Burada  kamuya alınan her vatandaşımız gibi kamuya alınma kamuda istihdam edilme şartlarına uygun olacaklar.Tüm bakanlıklarımız ile birlikte hala çalışmalarımız devam etmektedir, bu yapılan çalışmalar çerçevesinde tüm detayların TBMM'ye sevk edildiğinde aziz milletimizle ve kamuoyu ile bunları paylaşacağımızı ifade etmek istiyoruz. '' diyerek sözlerini noktaladı. 

PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Valiliğinden ayrılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nın 100. yıl mahallesinde ki Sanayi Düğün Salonunda gerçekleştirdiği İl danışma Meclisi toplantısına katıldı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konuşmasından Paralel yapı olayları ve muSüleyhalefet partilerine yüklendi. SOYLU ''Biz hiç kimsenin söylediklerine bakmıyoruz. İster çatlasınlar ister patlasınlar, biz hiç bakmayacağız 3. hava alanını da yapacağız, kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız ve dünyanın ilk 10 büyük ülkesinden birisi olacağız. Sadece bu kadar değil, sadece terörle mücadele etmiyoruz, başka bir şeyle daha mücadele ediyoruz. İnsanımızın içine nifak sokan ve kamu marifetiyle ülkeyi eline geçirmeye çalışan devleti eline geçirmeye çalışan ve insanlarımızı birbirine düşüren Türkiye'nin gelişimine kast eden bir paralel yapıyla da mücadele ediyoruz. Hiç bir şey yapmamış olalım, 3. hava alanını yapmamış olalım, 20 bin kilometre bölünmüş yolu yapmamış olalım, 81 ilimize üniversitelerimizi yapmamış olalım,  26 hava alanını 55 hava alanına çıkarmamış olalım. Bu ülkeyi sinsi planları ile ellerine geçirmeye çalışanlara hiç bir şey yapmasak da bir tek oyunlarını engellesek bağımsızlığımıza ve bayrağımıza leke getirmesek yeter bize. Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar,kıymetli başbakanımızı hedef aldılar AK Partiyi hedef aldılar, sadece bayrak diyen, sadece millet diyen kadroları hedef aldılar ve bir şekilde engel olmaya oyunlar oynamaya çalıştılar bir gün okyanusun ötesinde oldular bir gün döndüler Kandil de PKK kamplarında Türkiye'nin şer odaklarıyla beraber ihanet etmeye başladılar.''dedi.

ANAYASA İÇİN ÇAMURA YATIYORLAR

Muhalefet partilerinin anayasa konusunda çamura yattığının vurgusunu yapan Bakan SOYLU;  '' Anayasa için yine çamura yatıyorlar bu kadar işi yapan AK Parti yeni anayasa yapar mı ? Darbe kanunlarını bertaraf eder Türkiye'nin hak ettiği bir anayasa ile milletimizin hak ettiği bir anayasa ile kimseyi ötekileştirmeyen bir anayasa ile ve milletimizin millet iradesi ile bütünleşmiş bir anayasa ile bu milleti buluşturur mu ? Hiç merak etmeyin bütün bunları yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu millet kararını inşallah feraseti ile beraber ortaya koyacaktır.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10