Geliri kız öğrenciler için harcanacak

Çerkezköy'de yıllardır kız öğrencilerin eğitimine yönelik hizmet veren Çerkezköy Merkez Kız Öğrenci Yurdu her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel kermesini sürdürdü. Kermes açılÄ

Çerkezköy 29.03.2016 01:14:00 0
Geliri kız öğrenciler için harcanacak

KATKISI BÜYÜK

Kermes açılışında konuşan Merkez Kız Öğrenci Yurdu hocalarından Muharrem Davran, “Bu gün bu güzel mahalde ve bahar havasında Kermesinin açılışını yaptığımız Çelebi Kız Öğrenci Yurdumuz Çerkezköy’de yıllardan beri hanımlarımıza ve kızlarımızın iyi yetişmesi anlamında önem kazanmaktadır. Türk milleti yardım sever hizmetleriyle böyle kurumlarda okuyan gençlerimize katkı sağlamaktadır. Bu nedenle milletimiz yardım severlik üzerine titreyen bir topluluktur. Milletimiz geçmişten bu yana yardım yapmaya değer vermektedir. Bizlerde burada eğitim gören öğrencilerimize gücümüze göre yardımda bulunuyoruz. Burada bizlerin ve yardım severlerin tek amacı çocuklarımızın daha iyi yetişmesidir. İnsanlarımız burada bir birleriyle kaynaşarak birlik ve beraberlik içinde çocuklarımıza daha iyi tahsil imkânı sunması anlamında da önemli bir görev yapmaktadırlar. Dolayısıyla kermese katkı sağlayan ve destek olan her kese teşekkür ediyor,kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“AHLAKI ÖĞRENİYORLAR”

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay”  Bu gün Çerkezköy’ün en eski öğrenci yurdu olan  Merkez Kız Öğrenci  yurdumuzun geleneksel kermes açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yurdumuzda bulunan kız öğrencilerimiz burada dinimizi ve Türk örf ve ahlakını en iyi şekilde hocalarından öğrenmeleri anlamında önem kazanmaktadır. Burada insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızın eğitimi için yaptıkları çalışmalar, yarının büyüklerine yapılan çalışmalar anlamında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizlerin bu gibi yerlere  her zaman katkımız olacak. Buraya sağlanan katkı ile öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Kermese emeği geçen katkı ve destek sağlayanları da tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AKAY 10 HAVLU ALDI

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından dua okundu ve kermesin açılışın kurdelesi kesildi. Dernek Başkanı İbrahim Narçın’dan kermes hakkında bilgiler alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kermesin ilk müşterisi olarak siftah yapıp 10 adet havlu aldı. Katılımcılara ikramda bulunulmasının ardından konuşan Merkez öğrenci yurdu Dernek Başkanı İbrahim Narçın “ Her yıl olduğu gibi bu kermesin açılışında da bizlerin yanında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’ya, Meclis üyesi Necmettin Çınar’a,  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve 25. Nolu Akarsu Birlik Kooperatifi Başkanı Mustafa As ve davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10