Gümrük ve TIR Parkı taşınacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafıdan gündeme getirilen "Gümrük Müdürlüğü ve TIR Parkı'nın Veliköy Futbol Sahası'nın bulunduğu alana taşınması" konusund

Çerkezköy 29.03.2016 01:17:00 0
Gümrük ve TIR Parkı taşınacak

TIR’LAR ŞEHİR TRAFİĞİNİN AKTIĞI YOL KENARLARINA PARK EDİYOR

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kaymakam Metin Kubilay başkanlık ederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur ve Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın da toplantıda hazır bulundu. Gümrük Müdürlüğü ve TIR Parkı’nın mevcut yerinin, otobüs terminalinin yakınında bulunduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Şehir içi trafiğin yoğun olduğu bir güzergâhta bulunuyorlar. TIR parkının yetersiz kaldığı durumlarda TIR’lar şehir trafiğinin aktığı yol kenarlarına park ediyor. Bu durum da hem can ve mal emniyeti konusundaki tehlikeleri hem de Çerkezköy girişinde ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliğini ortaya çıkarıyor” dedi.

BOŞALACAK ALANA HÜKÜMET KONAĞIMIZI YAPACAĞIZ

Gerek can ve mal güvenliğini sağlamak, gerekse Çerkezköy’ü görüntü kirliliğinden kurtarmak amacıyla Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının Veliköy’e taşınması gerektiğini dile getiren Kaymakam Kubilay, “Bu iki birimin taşınmasından elde edilecek alana da yeni bir Hükümet Konağı yapılabilir. Bu hususlar üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay da bu konuda oldukça duyarlı. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik yoğunluğunun azaltılması, yakıt ve zamandan tasarrufun sağlanması ve oluşan görüntü kirliliğinin önlenmesi açısından bu konu çok önemli. Ayrıca Veliköy’ den otobana çıkış verilmesi projesine de büyük katkı yapacak. OSB’lere giriş-çıkışlar daha kolay olacak. Üç OSB’nin yer aldığı Çerkezköy’ün geleceği de düşünüldüğünde Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının Veliköy’deki spor alanına taşınması bir gerekliliktir. Buradan boşalacak alana Hükümet Konağımızı yapacağız. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10