Bin 500 fidan toprakla buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Dikili Bir Ağacım Olsun' etkinliği kapsamında dün Ambardere'de bin 500 adet ıhlamur, sedir, çam, selvi ve çınar fidanları toprakla buluşturuldu.

Çerkezköy 31.03.2016 02:15:00 0
Bin 500 fidan toprakla buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dikili Bir Ağacım Olsun’ etkinliği kapsamında Ambardere Mevkii’nde düzenlenen ağaç dikme etkinliğine Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Taner Bahar, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş, Esengül Güven ve Mustafa Gümüş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediyesi birim müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ağaç dikme etkinliğinde konuşan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, “Orman Haftası kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu etkinlikte ülkenin akciğeri görevini gören ve en önemli zenginlik kaynaklarından biri olan ormanlara katkı sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gururu yaşamamıza zemin hazırlayan başta Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu mutlu günde fidanları toprakla buluşturarak atacağımız bu adımların başta tüm gençlerimize örnek olmasını dilerken, insanlığa her zaman olumlu dönüşler sunan toprak ananın, ormanların ve yeryüzündeki sayısız doğal kaynakların korunmasının hepimizin asli görevi olduğunu hatırlatmak isterim. Tüm katılımcıların Orman Haftası’nı sevgi ve saygı ile kutluyorum” diye konuştu.

7’DEN 70’E HERKES AĞAÇ DİKTİ

Açılış konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Furkan Tülin tarafından katılımcılara fidanların toprakla nasıl buluşturulacağı anlatıldı ve ardından bin 500 adet ıhlamur, sedir, çam, selvi ve çınar fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte 7’den 70’e herkes ağaç dikmek için adeta birbir ile yarıştı. Ağaç dikme etkinliğinin ardından ağaç diken öğrencilere ve katılımcılara Çerkezköy Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Atıklar ise ağaç dikim alanında hazır bulunan geri dönüşüm kutularına atıldı.

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10