"Gün ulusal birliğimize sahip çıkma günüdür"

Ulusal Gençlik Derneği gerçekleştirdiği ziyaretlerini, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve Balkanlılar Derneği ile devam etti.

Çerkezköy 1.04.2016 00:58:00 0

SAKATLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

Ulusal Gençlik Derneği ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini önceki akşam ziyaret etti. Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Ulusal Gençlik Derneği üyelerini kapıda karşıladı. Ziyaretten ötürü teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Başkanı Çetinkaya “ Dernek olarak gerçekten güzel bir binaya sahibiz. Biz bundan sonra ki çalışmalarımızda da tüm resmi binalarda merdivensiz ve engelsiz yapılmasını isteyeceğiz. En azından kamu binaları böyle olmalıdır. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bu konuyla ilgili yazılar yazdık” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Engelli ve sakat vatandaşların sıkıntılarından da bahseden Çetinkaya “ Türkiye gerçeği, akraba evlilikleri, hamilelik süreci ve doğum süreci. Hayatın içersinde geçireceğiniz trafik kazası ile de sonradan sakat kalabilme ihtimaliniz var. 3. Zırhlı Tugay komutanlığında ve İstanbul’daki Özel bir üniversitede gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde engelli ve sakat vatandaşların sorunları hakkında farkındalık yaratan çalışmalara imza attık” diye konuştu. Tek eksikliklerinin engelli minibüsü olduğunu kaydeden Çetinkaya “Bu eksikliğin giderilmesi durumunda daha çok kişiye ulaşarak eve mahkum olmuş engelli ve sakat vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ziyaretinde konuşan Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, “Hepimiz bir gün engelli olmaya adayız. Toplumsal olarak maddi ve manevi boyutu da var. Engelli ve sakat vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmaları konusunda sarf ettiğiniz çabalardan dolayı ve yürüttüğünüz başarılı çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Çok önemli etkinlikleriniz oluyor. 27 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz konser etkinliği sonrasında birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirmek adına bir araya gelerek sizlere elimizden gelen desteği vermek istiyoruz.”dedi.

“AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nden ayrılan heyet ardından Çerkezköy Balkanlılar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın “Ocak ayı itibariyle başlatmış olduğumuz, din, dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin herkesimden kitlelerle bir araya gelme ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de sizlerle bir aradayız. Balkanların, ulusal gençlik açısından ayrı bir önemi var. Balkan insanlarının aydın bir yüzü vardır. 1974 yılında Kıbrıs’ta Türkler soykırıma uğradığında Başbakan Bülent Ecevit’in döneminde Türkiye nasıl yardım elini uzatmışsa, bu balkanlarda yaşayan Türkler içinde her hangi bir zulme maruz kaldıklarında Türkiye’nin yardım elini uzatacağı hissiyatını vermiştir. Bu sebepler Balkanların Bülent Ecevit’te, Bülent Ecevit’in de Balkanlar için ayrı bir önemi vardır. Gün ulusal birliğimize ve ülkü bütünlüğümüze sahip çıkma günüdür” dedi.

ATATÜRK RESMİ TAKDİM EDİLDİ

Ziyaretten ötürü ULUSDER Başkanı Erdal Darçın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Balkanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fevzat Öztürk ise dernek olarak herkese ve her kesime açık olduğunu belirtti. Gerçekleşen ziyaretlerde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya ve Balkanlılar Derneği Yöneticisi Fevzat Öztürk’e, ULUSDER Başkanı Erdal Darçın tarafından Atatürk resmi takdim edilerek son buldu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10