Fıçıcı: Delege hesabı yapmayın!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çerkezköy'de gerçekleştireceği ilçe kongresinde aday olacağını belirten Erdoğan Fıçıcı, 10 Nisan'da yapılması planlanan ilçe kongresinde delege hesaplarÄ

Çerkezköy 4.04.2016 00:34:00 0
Fıçıcı: Delege hesabı yapmayın!

ADAYLAR BİRKAÇ GÜN İÇİNDE NETLEŞECEK

Bir dönem CHP Çerkezköy İlçe Yönetiminde görev alan Erdoğan Fıçıcı, yaklaşan ilçe kongresinde aday olduğunu belirterek, yapılacak kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanlığı için çıkacak adayların birkaç gün içerisinde netleşeceğini kaydeden Fıçıcı, “Mevcut adaylardan birine angaje olmuş delege seçilmiş ya da yazılmış kişilere söyleyecek sözüm yok. Onlar seçim günü gelip kendilerine dikte ettirilmiş adaya oylarını vereceler. Ancak özgür iradesiyle oylarını kullanmak isteyen delegeler, adayların geçmişlerini, ideolojik bakış açılarını, politik duruşlarını öğrenmek isteyeceklerdir. Şu anda seçimde yarışacak adayların kişiliklerine yönelik olumsuz tek söz söylemeye ne benim ne de başkasının hakkı yok” dedi.

BİR DERNEĞE YA DA VAKFA BAŞKAN SEÇMİYORUZ

Delegelerin adayları iyi değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan Fıçıcı, “En iyi adayı ve ekibini desteklemek şart. Çünkü biz bu seçimde bir derneğe, bir vakfa ya da bir yardım kuruluşuna başkan seçmiyoruz. Yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan, Cumhuriyete yaşıtı CHP’ye ilçe başkanını seçeceğiz. Seçilecek kişide benim aradığım farklı özellikler ve kriterler var. Aksi halde yaklaşan kurultay öncesi partiye hakim olmuş siyaset bezirganlarının durumuna düşeriz. Bu nedenle Çerkezköy’de benim için önemli olan kimin ilçe başkanı olacağından çok nasıl bir yönetim oluşacağı, nasıl bir programla, hangi siyaset tarzıyla partiyi yönetmeye talip olunacağıdır” diye konuştu.

DEĞİŞİMDEN YANA BİR YÖNETİM İSTİYORUM

Adayların oluşturacakları yönetim listeleri kadar, çalışma programlarının da önemli olduğuna değinen Fıçıcı, “Hedefleri, parti içi demokrasiye nasıl baktıkları, yeni anayasa, sığınmacılar ve ülke gündemiyle ilgili neler düşündükleri de çok önemli. Siyasi partiler ve seçim yasaları, baraj sistemi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, toplumsal barış için çaba gösterilmesi, yeni çağdaş bir anayasanın yapılması, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine uygunluk, sağlıklı bir üyelik yapısının oluşması gibi konularda değişimden yana bir yönetim istiyorum. Partililer olarak hepimizin bu saydıklarıma özlemi olduğuna inanıyorum. Başkanların değişmesiyle her şeyin düzeleceği gibi kolayca bir çözüm yerine parti içerisinde köklü yapısal değişimlerin yapılması gerekiyor. Buna inanan, kendi dışındaki demokrasi güçleriyle işbirliğine açık, yönünü sola dönmüş, insan ve emek odaklı bir yönetim ve böyle bir yönetimi idare yeterliliğinde bir başkan seçilmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

ADAY OLACAKLARA SESLENDİ

Açıklamalarının devamında aday olacak isimlere seslenen Fıçıcı, “Ne olur delege hesaplarını bir kenara bırakıp, neler yapmak istediğinizi, siyasal tercihlerinizi, ülkenin ve partinin içinde bulunduğu sorunlar hakkındaki düşüncelerinizi, Çerkezköy ile ilgili projelerinizi açıklayın. Sizlerin iş durumu, kişisel ve özel yaşamınız, kimlere yaslandığınız, kimlerden destek gördüğünüz beni hiç ilgilendirmiyor. Kimsenin adamı olmadan kişisel hırs ve beklentilerin ötesinde samimiyetle partisinin başarılı olmasını isteyen, demokrasiyi içselleştirebilmiş, kimseyi ötelemeyen, küçümsemeyen, yok saymayan, parti içi demokrasiyi önemseyen bir yönetim arzulayan delegelerin sesine kulak verin. Yerel yönetimlerde ve siyasette başarılı olmanın yolu kolektif çalışma anlayışından, ortak akıl üretebilmekten geçer. Delegeleri birilerini başkan yapmak için kullanılan birer araç gibi görenler, başkan seçilseler de kaybetmeye mahkumdur. Demokratik bir yarış olması umuduyla CHP için en iyisinin olmasını temenni ediyor, aday olacak arkadaşlara da başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10