Köprülü: İzin vermeyiz

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarih derslerinden kurtuluş savaşını silmek istediğini öne süren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, "Buna ke

4.04.2016 00:44:00 0
Köprülü: İzin vermeyiz

PROGRAM, TASLAK OLARAK YAYINLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, “Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu 2016-2017 ders yılından başlamak üzere orta öğrenimde okutulacak tarih derslerinin programını taslak olarak yayınladı. Bu haberler basında da yer aldı. Mustafa Kemal Atatürk, devrim, laiklik gibi ifadelerin hiçbiri bu taslakta yer almamıştır. Atatürk ilke ve devrimleri tanıtılmadığı gibi Kurtuluş Savaşı yok sayılmıştır” ifadelerini kullandı.

KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in en önemli devrimlerinden birinin ulusal, laik ve bilimsel temellere dayanan çağdaş bir eğitim anlayışı olduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, “AKP iktidarının amacı işbaşına geldiği günden beri bu eğitim sistemini değiştirip, yerine kendi dünya görüşüne uygun gerici bir eğitim yapılanmasını hayata geçirmektir” dedi ve konuyu meclis gündemine taşıdı.

ADIM ADIM BİRÇOK GERİCİ DÜZENLEME YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, AK Parti iktidarı döneminde 14 yılda adım adım birçok gerici düzenleme yapıldığını iddia ederek, “Kendilerine yakın eğitim sendikaları aracılığı ile yapmayı planladıklarının görüntüsü verildi. Son olarak gerici bir eğitim sendikası tarafından yapılan ‘Kemalist ruhu müfredatımızdan arındırmalıyız’ açıklaması da bu hedeflerin açıkça ifade edilmesi ve laik eğitime karşı açılan savaşın yeni bir aşamaya geldiğinin ilanıdır” açıklamalarında bulundu.

AVCI’YI SORU YAĞMURUNA TUTTU

Köprülü soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti: “Basına ve kamuoyuna yansıyan bu iddialar Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun tarih dersleri için hazırladığı taslakta yer almış mıdır? Bu taslakta ‘Kurtuluş Savaşı’ ve ‘Mustafa Kemal Atatürk’, ‘devrim’ ifadelerinin hiçbir şekilde yer almamasının amacı nedir? Atatürk İlke ve Devrimlerinin tanıtılmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yok sayıldığı bir tarih dersi kime, ne için hizmet etmektedir? Gerici zihniyetin ‘Kemalist ruhu eğitim müfredatımızdan arındırmalıyız’ hedefine basamak olacak bu taslağı hazırlayanlar hakkından bir işlem yapacak mısın? Yoksa bu kişiler bir üst görevle mi ödüllendirilecektir?”

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10