Bu makamda olmayı öğretmenlerime borçluyum

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Özel Gülerçin Koleji'nin Mart Ayı 'Kariyer günü'nün konuğu oldu. Başsavcı Ünal, burada öğrencilere yargı sistemi ile ilgili bil

Çerkezköy 5.04.2016 14:09:00 0
Bu makamda olmayı  öğretmenlerime borçluyum

Okulun konferans salonunda gerçekleşen ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal'ın konuşmacı olduğu 'Kariyer Günü' buluşmasına Gülerçin Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Ömer Küplü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HAKİM OLMAYI İSTEMİŞTİM
Yaşamı ve meslek hayatı ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Başsavcı Hacı Ünal, "Ben bu günlere gelmemi öğretmenlerime borçluyum. Bugün bu makamda olmamı 2 öğretmenine borçluyum. Daha ortaokul öğrencisiyken hukukçu olmayı istiyordum.Ama savcılık hiç aklımda değildi. Hakim olmayı istemiştim. Ancak kurada savcılık çıktı ve kaderimmiş dedim ve değiştirme gibi de bir düşüncem olmadı. Mesleğimi de seviyorum.”dedi.
KENDİNİZE HEDEF KOYUN
Öğrencilerin yargı sistemiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Başsavcı Ünal, "Cumhuriyet Savcılığı olarak suçlular hakkında soruşturma yapılmakta, açılan davalarında takipçisi olarak çalışmaktadır. Adalet yasalar kapsamında tesis edilmektedir ve esası da adil olarak vermek gerekmektedir. Bugüne kadar doğru karar verdiğime inanıyorum.Verdiğim kararlardan da pişmanlık duymadım.Cumhuriyet Savcıları olarak zaman zaman zorlandığımız anlar olsa da adaletli karar vermek zorundayız. Bazı suçlar vardır insanı gerçekten zorlar. Özellikle çocuk ölümleri suçlarında zorlanıyoruz. Sizlerde ileride bir makam ve mevki sahibi olmak istiyorsanız kendinize hedef koymalısınız.Hedef koyduğunuzda istediğini yere gelebilesiniz.Bu nedenle de okumak başlıca göreviniz olmalı.”dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10