Eker: Laf salatalığını bıraktık

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin 54 ülke ile ticaret potansiyelini arttırma ve ihracatını geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla 'Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyetleri' konulu bilgilen

Çerkezköy 7.04.2016 00:01:00 0
Eker: Laf salatalığını bıraktık

2015 YILI SONUNDA FAALİYETLERİMİZE BAŞLADIK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 14.00’da başlayan toplantıya COSME Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ve İsmail Akın,ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Meclis Üyesi Asım Yavuzarslan ve az sayıda oda üyesi katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan COSME Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu, amaçlarının işletmelerin işbirliği yapmalarına imkan sağlamak olduğunu belirtti. İşletmeler arasında Ticari İşbirlikleri, Teknoloji Transferi ve Ortak Araştırma Anlaşmaları yapılabileceğini kaydeden Uslu, “Biz 2015 yılı sonunda faaliyetlerimize başladık. İlk icraatlarımızdan biri de Bulgaristan ile Kırklareli arasında ortaklık sözleşmesi imzalamak oldu” dedi.
EKONOMİMİZ 4,14 BÜYÜDÜ
Toplantı NKÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in sunumu ile devam etti. Eker, “Artık laf salatalığı yapmayı geride bıraktık. Sahaya inip uygulamalara başladık. Avrupa İşletmeler Ağı projesi çerçevesinde sadece seminer ve eğitimlerle değil, sahada da işletmelerimizin yanında olacağız. Hedefimiz 2023 diyoruz. Bu nedenle tüm dünya bize karşı planlar içinde. Fakat bunlara rağmen son açıklanan rakalmlara göre ekonomimiz 4,14 büyüdü. Enflasyon ise 0,17 oranında azaldı” dedi. NKÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker konuşmasının devamında Arge Reform Paketi projesinin amaçlarından bahsetti.
 

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİCİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Bülent Eker, “Arge Reform Paketi projesinin amaçlarından bahsetmek istiyorum. Öncelikli amacımız tasarım faaliyetlerini desteklemektir. Ar-Ge yatırımlarını özendirmek ve Ar-Ge personellerinin niteliklerini artırmak istiyoruz. Bununla birlikte Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileşmesi de amaçlarımız arasında yer alıyor. Üniversite-Sanayici işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Ayrıca Ar-GE yenilik desteklerinin de etkin koordinasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Paketteki en büyük yeniliğin 4’lü bileşenler olduğunu söyleyen Eker, “Bunlar, Vergi İndirimi, Sigorta Primi Desteği, Gelir Vergisi Stopaj Desteği ve Damga Vergisi Desteğidir” diye konuştu.

Haber/Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10