Sızdırılan bilgileri Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, yaklaşık 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin bilgisayar korsanlarınca intern

7.04.2016 00:03:00 0
Sızdırılan bilgileri Meclis gündemine taşıdı

“KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINMIŞTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü yaptığı açıklamada “ Yazılı ve görsel basına da yansıdığı üzere yaklaşık olarak 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti seçmenin kimlik bilgileri bilgisayar korsanları tarafından çalınmış, bu bilgiler Romanya üzerinden bir internet sitesi aracılığı ile yayınlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakanı, Genel Kurmay Başkanı dahil olmak üzere devletin en üst mevkilerinde görev yapanların da kimlik bilgileri bu sitede yayınlanmıştır ”dedi.

“ŞÜPHELERİ GÜÇLENDİRİR DURUMDADIR”

Köprülü “Bu bilgilerin 2010 yılında Yüksek Seçim Kurulu’ndan çalındığına veya MERNİS sisteminden alındığına dair iddialar vardır. Bilgilerin YSK’dan çalınması ihtimali bile “oy sayımında hile yapıldı” iddiaları üzerindeki şüpheleri güçlendirir durumdadır. Vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin bu kadar kolay şekilde bilgisayar korsanlarının eline geçmesi, hükümetin ve yetkili kurumların yetersizliğine örnek olmuştur.”ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN’A SORULAR YÖNELTTİ

Köprülü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle “ Bu kimlik verilerinin nereden ve nasıl çalındığına dair bir bilginiz var mıdır? Bilginiz var ise kamuoyuna neden açıklanmamıştır?

Bu hırsızlığın yol açtığı sorunları önlemek için, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları değişecek midir? Bu konuda ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Bu kimlik bilgilerinin, 2010 yılında Yüksek Seçim Kurulu’nun veri sisteminden çalınmasının ortaya çıkması halinde, bu yıldan sonra yapılan Milletvekili Genel Seçimleri ile Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçları şaibeli hale gelmemiş midir? Konunun ayrıntılı olarak araştırılması, sorumlularının bulunması için tarafınızdan görevlendirme yapılmış mıdır? “sorularını yöneltti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10