Romanlar gününü kutlayacaklar

Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Dernek Başkanı Okan Sevgi 8 Nisan'da Çerkezköy'de ilk kez Dünya Romanlar Günü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştireceklerini kaydetti. Dernek binası Ã?

Çerkezköy 7.04.2016 00:04:00 0
Romanlar  gününü kutlayacaklar

“İLÇEMİZDE BİR İLKİ BAŞLATACAĞIZ”

Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Derneği Başkanı Okan Sevgi, her yıl Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadıkları il ve ilçelerde 8 Nisan Dünya Romanlar günü kutlaması yapıldığını ancak Çerkezköy’de yaşayan Roman vatandaşlar tarafından yapılmadığını ve bu yıl Çerkezköy’de ikamet eden roman vatandaşlar olarak bir ilki gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Okan Sevgi, “Nisan 1971'de, Roman vatandaşlarımızın sorunlarını tartışmak üzere Londra yakınlarında ilk Uluslararası Roman Kongresi toplanmış olup bu kongreye atfen, 1990'dan itibaren 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmalar başlatılmıştır ve kutlanmaktadır. Ülkemizde roman vatandaşların yoğunluklu yaşadığı il ve ilçelerde her yıl 8 Nisan Dünya romanlar Günü coşkuyla kutlanmaktadır. Bizde Çerkezköy’de yaşayan Roman vatandaşlar olarak bu yıl ilçemizde bu yönde bir ilki başlatmak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

“BİR İLKİ YAŞATACAĞIZ”

Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Türbedere mezarlığı yanında bulunan dernek binasında gerçekleştirecekleri programa tüm Çerkezköy halkını davet ettiklerini kaydeden Sevgi “Dolu dolu etkinlikte Çerkezköy halkına coşkulu ve unutulmaz bir gün yaşatacağız. Bu yıl ilçemizde bir ilki başlatmanın heyecanı içerisinde gerçekleştireceğimiz programın beğeni kazanması içinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu etkinliği ilçemizde de geleneksel hale getirerek her yıl ayni tarihte yapacağız” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10