"Ulusal birliğe sahip çıkmak yurttaşlık görevidir "

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy'de bulunan Gümüşhaneliler ve Edirneliler sosyal yardımlaşma derneklerini ziyaret etti.

Çerkezköy 8.04.2016 03:17:00 0

 “MEMLEKETİMİZİN DÖRT BİR YANI DA AYRI GÜZEL”

Ulusal Gençlik Derneğinin ilk ziyaret adresi Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. ULUSDER’i, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu kapıda karşıladı. Gerçekleşen ziyarette konuşan Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, “Memleketimizin dört bir yanı da ayrı güzel. Gümüşhane de Karadeniz bölgemizde yer alan güzel bir şehrimiz. Biz neredeyse üç aylık bir süreç içersinde hiçbir inanç ve düşünce ayırt etmeksizin ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Biz birimizi daha yakından tanımak ve diyalogumuzu geliştirmek adına bir araya gelmek istedik. Bugün de sizlerle birlikteyiz” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ OLMALI”

Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu ise ziyaretten ötürü dernek üyelerine teşekkür ederek  Çerkezköy’e gelen Gümüşhaneliler, Çerkezköy’de Gümüşhanelilerin nerede toplandığını ve nerede bir araya geldiğini biliyor. Bu derneğin çatısı memleketimizden gelen insanlara bir bardak çay içeceği ve sığınacağı yer oluyor. Siyaset bazı şeylerin üstünde ama hangi düşünceden olursa olsun kimi desteklerse desteklesin her şeyin üstünde Türkiye olmalı. Türkiye’nin birlik ve beraberliği olmalı” açıklamasında bulundu.

“MUTLU OLDUK”

Ulusal Gençlik Derneği ardından ise Edirneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Aynı zamanda Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı olan Edirneliler Derneği Başkanı İmdat Özgör, gerçekleşen ziyaretteki konuşmalarına duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Diğer derneklere gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerinizi basın ve sosyal medya üzerinden takip ediyoruz. Çerkezköy’de derneklerin alışık olmadığı bir şey bu. Önemli bir iş gerçekleştiriyorsunuz. Bizleri de ziyaret etmenizden dolayı mutlu olduk” dedi.

 

 

“YURTTAŞLIK GÖREVİMİZDİR”

Edirneliler Derneği ziyaretinde konuşan Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın “Yurdumuzun her kesiminden üyelerimiz var. Osmanlı’ya başkentlik yapmış, sevgi ve hoşgörüye sahip, Karaoğlan’nın kara gün dostu, Mustafa Kemal’in aydınlık yüzüdür Edirneliler. Seksen sonrasında Bülent Ecevit partisiyle kıl payı barajı aştığında İstanbul, Zonguldak ve Edirne’den milletvekili çıkarabilmişti. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde gördük ki; Türkiye’nin hangi bölgesinden olursa olsun hangi inançtan olursa olsun ortak noktamız var. Ecevit’ten sıfır terörle alınan ülkenin geldiği durum ortadadır. Birileri bu ülkeyi yaşanmaz hale getirmeye çalışıyor. Her zaman söylüyorum; askere gitmek kadar vergi vermek kadar ulusal birliğimize sahip çıkmakta yurttaşlık görevimizdir.”dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10