Senin gözün kör mü ?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesi'nde yapılacak olan Kolektör Hattı'nın temel atma töreni, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törende uzu

Kapaklı 8.04.2016 03:28:00 0
Senin gözün kör mü ?

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen programda yapımına başlanacak olan Kolektör Hattı’nın temeli atılırken; yapımı tamamlanan yolar da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Program öncesi vatandaşlarla yakından ilgilenen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çalan müzik eşliğinde vatandaşlarla oynamayı da ihmal etmedi. Programa CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

YOLLARA 15 MİLYON 491 BİN LİRA HARCANDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak Kapaklı’da 13 adet cadde, sokak ve bulvarda yol yapım ve aydınlatması işini tamamladıklarını ifade eden Pakdil, “Projenin ihalesi ve kontrollük hizmetleri Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında toplam 15 milyon 491 bin Lira harcandı. 13 adet yolun toplam uzunluğu 16 bin 157 metre, toplam alanı ise 172 bin 884 metrekaredir. Bu yollarda 23 bin 685 metrekare kaldırım yapılmıştır. Yolların 5’inde 82 adet dekoratif aydınlatma direkleri monte edilmiştir. Kapaklı ve Karaağaç’a hayırlı olsun” dedi.
 

ÇİFTE MUTLULUK YAŞIYORUZ
Program TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın konuşması ile devam etti. Başa, “Bugün çifte mutluluk yaşıyoruz. Hem kolektör hattının temelini atacağız, hem de yapımı tamamlanan yollarımızı hizmete açacağız. Kolektör Hattı’nın ihalesini 29 Aralık 2015’te yapıldı. 8 Şubat’ta sözleşme imzalandı ve 17 Şubat’ta da yer teslimi yapıldı. Projenin toplam maliyeti KDV hariç 5 milyon 137 bin 834 Lira’dır. İnşallah Kasım ayına kadar çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Proje ile ilçe merkezi ve Karaağaç’ta açıktan dereye akan kanalizasyon hatları toplanacak ve Çerkezköy’de yapımı devam eden Arıtma Tesisi’ne bağlanacak” diye konuştu.
 

İMAR YOLLARINI DA AÇACAKLAR
Kolektör Hattı yapım çalışmalarının Arıtma Tesisi’nin oradan başladığını söyleyen Şafak Başa, “İşin 600 metrelik kısmı bitti. Bu rakam projenin yüzde 8’ine tekabül ediyor. Toplamda 7 bin 650 metre kolektör hattı yapılacak. Ayrıca 1 adet de betonarme köprü yapılacak. Müteahhit firma kolektör hattını yaparken, bir yandan da imar planlarında yer alan yolları da açacak. Proje sayesinde Karaağaç Deresi’nden gelen pis koku sona erecek. Bunun dışında Kapaklı’da 4 adet içme suyu kuyusu açtık ve 2 tane daha açacağız. Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Pınarça Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı sıkıntılarını da gidereceğiz” açıklamalarında bulundu.
 

HANGİNİZE AYRIM YAPTIM?
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise konuşmasına, kendisi hakkında şikayette bulunan Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan’ı eleştirerek başladı. Çetin Özhan’ın “Başkan Mandalı, mahallemizdeki seçmenlerin yüzde 80’i AK Parti’ye oy vermesi nedeniyle ayrımcılık yapıyor ve mahallemize hizmet getirmiyor” şeklinde eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Mandalı, “Senin gözlerin kör mü? Şu yapılan hizmetlere rağmen ayrımcılık yapıldığını söylüyorsun. Karaağaç’a 20 milyon Lira’nın üzerinde yatırım yapılıyor. Hanginize ayrım yaptım? Asıl ayrımcılık yapan bu sözlerin sahibidir” ifadelerini kullandı.
 

 

BİZİM DE UÇUK PROJEMİZ VAR
Konuşmasının devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a isteklerini sıralayan Başkan Mandalı, “Karaağaç-Yanıkağıl arasındaki köprü genişletilmeli. Yanıkağıl-Uzunhacı arasındaki yol kısaltılmalı. Karaağaç’a bir kapalı spor salonu ve futbol sahası yapılmalı. Karaağaç halkı bir de taziye yeri istiyor. Şehitlerimizin mezarlarındaki eksiklikler de giderilmeli. Bunların dışında nasıl ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçuk projeleri varsa, bizim de var. Süleyman Demirel Parkı’ndan Kazak Gölü’ne kadar bir kanal yapılmasını istiyoruz. Bizim birçok projemiz var. Büyükşehir’e projeleri ilk biz veriyoruz ama en son izim projelerimize sıra geliyor. Bu projelerin yüzde 80’i senin. Bunları sen yapacaksın” dedi.
 

GEL SARAY YOLUNU DA BİZ YAPALIM
Kapaklı’nın en büyük projesinin Meydan Projesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan İrfan Mandalı, “Bu projenin içinde meydan düzenlemesinin yanı sıra hamam ve cami projesi de var. Meydandaki eski caminin kapasitesi 3 bine çıkacak. Dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz de bu projeyi bekliyor” dedi. Albayrak’a “Bütçen iyi mi?” diye soran Mandalı, “Bu hükümetin Saray yolunu yapacağı yok. Gel seninle Başbakan Davutoğlu’na bir mektup yazalım ve o yolu da biz yapalım” teklifinde bulundu.
 

42 DAKİKA 18 SANİYE KONUŞTUN
İrfan Mandalı’nın konuşmasının 42 dakika 18 saniye sürdüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şimdi den 85 dakika konuşacağım. Ama herkes gölgeye geçecek, sen güneşin altında bekleyeceksin” diyerek göndermede bulundu. Albayrak, “Şaka bir yana Belediye Başkanınız ile gurur duymalısınız. Onun gününün her saati Kapaklı’yı yaşayarak geçiyor” dedi. Seçimlerden sonra bir sabah kimseye haber vermeden Karaağaç’a geldiğini ve derelerdeki rezaleti gördüğünü söyleyen Albayrak, “Bu bizim ayıbımızdır dedim ve sorunun en kısa sürede çözümü için talimat verdim. Çok şükür bugün sorunun çözümünün temelini atıyoruz” dedi.
 

HALKIMIZ BİR KEZ DAHA 12-0 DİYECEK
Mahalle Muhtarı Çetin Özhan’ın yazdığı mektubun umurunda olmadığını kaydeden Albayrak, “Eleştirilen biraz tutarlı olmalıdır. Başkaları ne derse desin. Biz siyaset farkı gözetmeksizin hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Çünkü hizmetin siyaseti olmaz. Seçileli tam iki yıl oldu. Önümüzde 36 ay var. Bu sürede herhangi bir seçim yok. Tek işimiz hizmet etmek olacak. Birileri yerel seçim çalışmalarını bıraksın. Hizmet için uğraşsın. 36 ay sonunda halkımız yaptıklarımızı görecek ve bir kez daha 12-0 diyecektir” ifadelerini kullandı.
 

YAPILANLAR YETMEZ
Programdaki son konuşmayı ise CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yaptı. Üç aylarda şehit haberi almak istemediklerini kaydeden Öztrak, “Bugün burada toplamda 21 milyonluk bir projenin temelini atıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 15 milyon harcandı. 6 milyon daha harcanacak. Kasım ayı sonunda da Karaağaç güzel bir kanalizasyon sistemine kavuşmuş olacak. Ama yetmez. Nüfusu her yıl yüzde 10 artan bir şehre, hizmetlerin de her yıl yüzde 10 artarak gelmesi gerekmektedir” dedi. Bir şehirde belediyelerin yerel iktidar anlamına geldiğini kaydeden Öztrak, “Yerel iktidarların başarısı size genel iktidarı getirir. Bizim belediyelerimiz çok ciddi hizmetler yapıyor. Bunlar daha da artacak inşallah” dedi ve yapılan yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından önce Karaağaç Kolektör Hattı’nın temeli atıldı. Ardından da yapımı tamamlanan 13 yol hizmete açıldı. Programda davetlilere şapkalar dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10