Toplantı sakin başladı gergin bitti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıllık çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Çorlu Silver Side Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Her şeyin çok güzel başladıÄ?

Çorlu 9.04.2016 03:52:00 0
Toplantı sakin başladı gergin bitti

<>
Kuruluşunun ikinci yıl dönümünde Çorlu Silverside Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve kurmayları, geçen iki yıllık süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programa CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Faik Öztrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Programa AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç ve Remzi Garip’in katılması ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın ise katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
 

ELİMİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK YOKTU Kİ HERŞEY BİR ANDA YOLUNA GİRSİN
Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıllık çalışmalarından derlenen slayt gösteriminin ardından açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. İki yıl içinde çok hızlı hareket etmediklerini fakat bilinçli hareket ettiklerini söyleyen Kadir Albayrak, “Asla bir enkaz devraldığımızı söylemedik. 11 ilçe belediye başkanımız ile birlikte Tekirdağ’ı Türkiye’nin en iyi kentlerinden biri yapma gayretindeyiz” dedi. Göreve ilk geldikleri dönemde 11 ilçede farklı su tarifelerinin uygulandığını anımsatan Albayrak, “Tüm bunların düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Bizim elimizde bir sihirli değnek yoktu ki her şey bir anda yoluna girsin. Daha birimlerimiz bile oluşturulmamıştı. Genel Sekreterim 60 gün sonra, TESKİ Genel Müdürüm de 65 gün sonra atandı. Bizi bu konuda da eleştirdiler. ‘Tekirdağ’da adam mı yoktu da dışarıdan adam atadılar’ diye. Tekirdağ’da çok başarılı isimler vardır elbette ama hiçbirinin Büyükşehir tecrübesi yoktu” ifadelerini kullandı.
 

2016 YILINDA 500 KİLOMETRE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ
Personel alımları konusuna da değinen Kadir Albayrak, “TESKİ’de bin 67 çalışan var. 350 kişi daha aldık. Ben taşeron çalıştırmayı hiç istemedim. En büyük sıkıntıyı ise altyapı hizmetlerinde yaşadık. Eğer TESKİ 40 milyon Lira onarım çalışmalarına harcıyorsa, Tekirdağ’da altyapı konusunda büyük sıkıntıları olduğu aşikardır. Bununla birlikte asfaltlama çalışmalarında bir hayli yol katettik. 2016 yılında 500 kilometre asfaltlama çalışması yapmayı hedefliyoruz” dedi. Dürüst, şeffaf ve çalışkan belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini kaydeden Albayrak, “2 yılda daire başkanlıklarını kurduk. TESKİ ve UKOME birimlerini kurduk. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmette emeklemeyi bırakıp koşmaya başladık. Önümüzde 3 yıl daha var. Bu süreyi da çok iyi değerlendirip, seçimlerden önce verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” açıklamalarında bulundu.
 

ORTAK AMACIMIZ, TEKİRDAĞ’IN ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELMESİDİR
Program CHP’li Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün konuşması ile devam etti. Gerçekleşen ve planlanan çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi’nin koşmaya başladığını kaydeden Köprülü, “Hepimizin ortak amacı, Tekirdağ’ın çok daha iyi yerlere gelmesidir. Kısıtlı kaynaklarla sınırlı talep ve ihtiyaçlar karşılanıyor. İvedi talepler varsa sıkıntılar olur. Çorlu’ya 3 bin kişilik spor salonu yapılacak. Bu çok önemli. Ayrıca Çorlu-Şerefli arasında sürdürülen duble yolun Karatepe mevkiinde durdurulmasına anlam veremiyorum. Bunu Karayollarının yapması gerekirken, Büyükşehir’e devredilmesi de çok ilginç. Çünkü bu yolu Devlet’in yapması gerekirdi” dedi.
 

HER ŞEY TEKİRDAĞ İÇİN
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise “Ben isterdim ki diğer partilerin ilçe yönetimleri de olsaydı. Biz burada Tekirdağ’ın geleceğini tartışıyoruz. İlçe Belediye Başkanları hizmet anlamında koşmaya başladıkça onlar kıskandı. Tekirdağ’a gönderilen paranın yanlış hesaplandığını söyleyip 180 milyon Lira’yı geri istediler. Böyle bir şey olur mu? Neden diğer vekillerimiz bu konuda Tekirdağ’a yardımcı olmuyor? Tekirdağ’daki sanayiciler vergilerini Tekirdağ’da neden ödemiyor? Onlar vergilerini burada ödeseler, Tekirdağ daha fazla pay alacak. Daha çok hizmet gelecek. Bizim tek amacımız, Tekirdağ halkının Avrupa standartlarında yaşamasıdır. Her şey Tekirdağ için” diye konuştu.
 

 

EMİTT FUARINA 400 BİN LİRA ÖDEDİK
Program, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının, iki yıllık çalışmaları hakkında yaptıkları bilgilendirme ile devam etti. Bilgilendirmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcıları M. Zeki Gürcün ve Tamer Dodurga, TESKi Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun “İstanbul EMİTT Fuarı için ne kadar harcadınız? Ulusal bir gazetenin Trakya ekine ne kadar ödediniz?” sorularına Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurga cevap verdi. Dodurga, “Ulusal gazetenin Trakya eki için 21 bin Lira, EMİTT Fuarı için de 400 bin Lira ödedik. Bunu da Tekirdağ’ın tanıtımı için yaptık” dedi.
 

GAZETECİLERDEN ALKIŞLI PROTESTO
Toplantının soru-cevap kısmın soru sormak için mikrofonu alan Gazeteci Nijat Ayvaz, soru sormak yerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştirmeye başlayınca, Albayrak da mikrofonu eline alarak, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti ve toplantının sona erdiğini belirtti. Albayrak’ın bu sözleri, çok sayıda gazeteci tarafından alkış ile protesto edildi. Toplantıda ne olduysa işte bu andan sonra oldu.
 

BU MU SENİN GAZETECİLİĞİN
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İlçe Belediye Başkanları salonu terk ederken, Albayrak ile gazeteci Nijat Ayvaz arasındaki tartışma ayaküstü devam etti. Bu sırada ikilinin yanına gelen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Nijat efendi sen kalemini çok mu iyi temsil ediyorsun. Yanındaki silahlı adamlarla mafya ayaklarına yatıyorsun. Bu mu senin gazeteciliğin” dedi ve Ayvaz’ın yakasından tuttu. Uyan ile Ayvaz arasındaki gerginlik Kadir Albayrak ve diğer basın mensuplarının araya girmesi ile son bulurken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Buraya Tekirdağ’ın her yerinden gazeteciler Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıllık çalışmalarının değerlendirme toplantısı için geldi. Senin şovunu izlemeye gelmedi” diyerek Ayvaz’a tepki gösterdi.

 

BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMADI
Nijat Ayvaz ise Akay’ın bu sözlerine “İbrahim Uyan bu kadar insan içinde benim yakama sarıldı. Sen de mi onu savunuyorsun?” diyerek tepki gösterdi. Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı da “İbrahim Uyan tüm gazetecilerin önünde bir gazetecinin yakasına yapıştı. Kendisi bu hareketi ile Belediye Başkanlığından bihaber olduğunu gösterdi. Yılların belediye Başkanına bu hareket yakışmadı. Kendisi bizim gözümüzde artık bir Belediye Başkanı değildir” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10