171. yıla buruk kutlama

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci Kuruluş Yıldönümü, dün Çerkezköy'de buruk bir şekilde kutlandı.

Çerkezköy 10.04.2016 22:40:00 0
171. yıla buruk kutlama

ÇELENK SUNDU

Çerkezköy’de Türk Polis Teşkilatı’nın kuruşunun 171. Yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Saat 11.00’de gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın Atatürk anıtına çelenk sunması ile devam eden program İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Yaprak Türkay ve Baki Koç “ Kahraman Polis “ şiirini okuması ile devam etti. Daha sonra ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan gerçekleştirdi. Ogan “ Bugün Türk Polis Teşkilatının 171.kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur, gururu ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı arz ederim. Hatırlanacağı üzere, ilk defa Türk Polis Teşkilatı, polis adıyla 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanmış olan polis nizamnamesi ile kurulmuştur. Polis anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkilerle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Yine devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak yeri geldiğinde canını bile feda etmekten çekinmemektedir” dedi.

“TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

Polisin hedefinin suçun işlenmesini önlemek olduğunu kaydeden Ogan “ Şayet suç işlenmiş ise de suça bağlı ve irtibatlı şüpheli ve delilleri tespit ederek, suç ile alakalı şahısları Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirmektir. Bununla beraber her türlü gerici akımlara, bölücü teröre ve trafik terörüne karşı ayrıcı gençlerimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadeleye azim ve kararlıkla durmadan devam edilmektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, kendisine verilen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlığında, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi dün olduğu kadar bugün de Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumlulukları çerçevesinde hareket etmektedir. Ayrıcı yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de okul önlerinde okul giriş çıkışlarının sağlanması, meydana gelebilecek olayların önlenmesi, okullara ait sorunların dinlenmesi ve okul yönetimi ile sürekli bir işbirliği içersinde iletişimin kurulması yönünde sorumlu amir, memur ve ekip görevlendirmesinde bulunulmuş ve iletilen sorunların çözümü yoluna gidilmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. .Bunun yanı sıra ilçemizde Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa projeler oluşturularak pilot okullarda projelere ait uygulamalar tamamlanmıştır” açıklamasında bulundu.

“TEDES VE KGYS’Yİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Ogan “ Yine teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüzde Çerkezköy polisimizin kullandığı araç ve gereçlerin yenilenmesi ile beraber 2008 yılında ilçemizde kurularak halen faaliyet gösteren ve mobese olarak tabir ettiğimiz ancak günümüz teknolojisine ayak uyduramayan güvenlik sisteminin, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde günümüz teknolojisine uyumlu TEDES-KGYS çatısı altında yeni bir proje çalışma ihalesinin gerçekleştirileceğini ayrıca yakın bir zamanda ilçemiz hizmetlerine sunma gayreti içersinde olduğumuzu da sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

 

 

“ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUM”

Geçmiş günlerde olduğu gibi şimdi de son derece huzurlu ve güvenli ilçede bu ortamı sağlamada kendilerine daima destek olan Çerkezköy halkına teşkilatı adına teşekkür eden Ogan “ Bundan sonraki günlerde de ilçemizde sağladığımız huzur ve güven ortamının yine sizlerin destekleriyle devam edeceğinden emin olunuz. Bu vesile ile, tüm teşkilat mensuplarımızın ve onların fedakar ailelerinin 171.kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Kahraman gazilerimiz ile halen görevleri başında bulunan tüm teşkilat mensuplarına ve ailelerini sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

“OLAĞANÜSTÜ GAYRETLE ÇALIŞMAKTADIR”

Emniyet Teşkilatının 171.yılını kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Toplum ve fert olarak huzur güven içersinde yaşamamızın teminatı, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan, fedakarca hizmet veren tüm emniyet mensuplarını tebrik, hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle polis teşkilatımızın görevleri esnasında şehit olan mensuplarına da Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diler, çalışanlarına da sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve temel kurumlarından biri olan Polis teşkilatımızın 171.kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Türk polis teşkilatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, kamu düzenini tesis etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenleri adalete teslim etmek için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışmaktadır. Gücünü halktan ve kanunlardan alan emniyet teşkilatımız, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için olağanüstü gayretle çalışmaktadır” dedi.

KOKTELY DÜZENLENMEDİ

Cumhuriyet meydanındaki kutlamalar konuşmaların ardından sona ererken, her yıl polis evinde yapılan kokteyl ise son dönemlerde yaşanan terör operasyonlarında çok sayıda polisin şehit olması nedeniyle düzenlenmedi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, ,Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme ve Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Ece, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ,  Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, okul müdürleri, gaziler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10